Bosna i Hercegovina među sedam kandidata za organizatora UEFA Futsal EURO 2022

Bosna i Hercegovina među sedam kandidata za organizatora UEFA Futsal EURO 2022

 

Bosna i Hercegovina jedna je od sedam zemalja koje su iskazale interes, odnosno podnijele predkandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u futsalu 2022. godine. 

Na oficijelnoj internet stranici Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) danas je objavljeno da su predkandidaturu za organizaciju EURO 2022. u futsalu ponijeli Bosna i Hercegovina, Francuska, Kazahstan, Litvanija, Holandija, Portugal i Švedska.

Nacionalne asocijacije potencijalnih organizatora EURO 2022. zvanične kandidature za organizaciju takmičenja moraju podnijeti do 30. maja ove godine. Potom, odluku o domaćinu šampionata Izvršni odbor UEFA-e će donijeti 24. septembra 2019.

Na Evropskom futsal prvenstvu od 2022. Učestvovat će 16 reprezentacija, umjesto 12 koliko ih nastupa na završnim turnirima od 2010. Isto tako, od 2022. EP će se igrati svake četiri godine, umjesto dotadašnje prakse da se kontinentalno prvenstvo u futsalu održava svake svake druge.

Aktuelni prvak je Portugal.

-Inače, Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će se naredna četiri dana pripremati za kvalifikacioni turnir u okviru grupe F preliminarne runde za Svjetsko prvenstvo.

Turnir se igra od 29. januara do 1. februara, a bosanskohercegovački tim će prvu utakmicu u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“, u utorak sa početkom u 17:00 sati, igrati protiv Švicarske. U grupi F još su Turska i Švedska.

 

(Agencije/MiruuhBosne)
Previous Elma i Nedim, mladi i vrijedni: Studiraju i posluju u glavnom gradu
Next Za početak će četiri bosanske kompanije izvoziti piletinu u EU

You might also like

SPORT

‘Drago mi je da smo ostvarili ovu pobjedu za Bosnu i Hercegovinu i pokazali koliko volimo svoju državu’

Poslije pobjede Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv selekcije Tunisa u Svjetskoj grupi I, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u izjavi za N1 kaže da su bh. reprezentativci pokazali

HISTORIJA

Na današnji dan KK Bosna postala prvak Evrope

Košarkaški klub Bosna je 5. aprila 1979. godine u francuskom Grenoblu ostvarila historijsku pobjedu nad italijanskim Emersonom i postala prvak Evrope.  Košarkaški klub Bosna osnovan je 1951, a njegov prvi

SPORT

Slavlje na Kosovu nakon pobjede Švicarske nad Srbijom

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, glavnog grada Kosova, u petak navečer proslavili su pobjedu Švicarske nad Srbijom na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, javlja AA. Kosovari