‘Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo’ – poruka novog selektora koja je zasmetala Dodikovom sinu

‘Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo’ – poruka novog selektora koja je zasmetala Dodikovom sinu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je dobila novog selektora. Stručnjak porijeklom iz Crne Gore Duško Vujošević predvodiće Teletovića, Nurkića, Musu… Ovih dana Vujošević se oglasio jednim otvorenim pismom i uputio lijepe riječi prema našoj državi, no iste su zasmetale određenim krugovima – onima kojima inače smeta Bosna i Hercegovina i njen glavni grad.

Igor Dodik, generalni menadžer KK Igokea iz Laktaša nije mogao prešutiti riječi novog selektora državme reprezentacije Bosne i Hercegovine pa je uvrijeđeno i zajedljivo prokomentarisao na društvenim mrežama: Vujosevicu hvala ti na emotivnom pismu, i uzivaj u Sarajevu ,okrnjenom srcu drzavne zajednice ‘bih’.

Vidimo kako Dodik mlađi malim slovima i pod navodnicima piše naziv države u kojoj i on živi…

Isti čovjek je nedavno, prilikom susreta  Bosne i njegovog kluba u Skendriji, upućivao zahvale na račun KK Bosna i hvalio objektivnu sarajevsku publiku. Međutim vrijedi podsjetiti da se radi o sinu lidera bh. entiteta RS. Svojevremeno je Milorad Dodik govorio da ga sin nakon njegovih povrataka iz Sarajeva pita: Šta ima u Teheranu? Jasno je da je otac prenio na sina mržnju prema Bosni i Hercegovini i Sarajevu.

A evo šta je napisao Duško Vujošević:

“Bosna i Hercegovina je važan dio moga života, moga rada, moga bavljenja sportom i neraskidiv dio onih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji. Ako je dopušteno da se poslužim riječima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvijek sam sa radošću dolazio u taj grad – i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji, jedinstvenoj i lijepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene jako bolan”, stoji u pismu Vujoševića.

Vujošević ističe da reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzima s radošću i nadom da će njenu košarku poboljšati, tako da će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja.

“Upravo radost i nada su dvije stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i takmičarski načinim stabilno pobjedničkom”, naveo je novi selektor Bosne i Hercegovine.

Smatra da Bosna i Hercegovina ima talentovane igrače, a podsjetio je i na uspjeh Košarkaškog kluba Bosna koji je je u Sarajevo donio prvu evropsku klupsku titulu u bivšoj Jugoslaviji.

“To je lijepo i reći i čuti, ali imati to u vidu za mene je velika obaveza. Ja ću uložiti sve što znam i imam da košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u viteškom igranju pobijedi svaku reprezentaciju na kugli koju zovemo Zemlja. Znam da u životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje, entuzijazma i drugih strasti, pa ja verujem da će igrači prepoznati moju energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju”, istakao je Vujošević.

Na kraju je izrazio zahvalnost Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine što ga je odabrao za selektora.

“Ja ću učiniti sve, da radom i rezultatima obradujem ljude koji su me izabrali, ali i da obradujem sve poklonike košarke kojima je Bosna i Hercegovina draga. U Bosnu i Hercegovinu ne dolazim da predstavljam nikoga, do samoga sebe. Na politička opanjkavanja i olajavanja neću da se osvrćem i ova moja izjava je poslednja po tom pitanju”, stoji u prvom obraćanju javnosti novoimenovanog selektora bosanske košarkaške reprezentacije.

(MiruhBosne)

Previous Američki reporter oduševljen našom zemljom: Ovdje sam upoznao neke od najsrdačnijih ljudi
Next Dan sjećanja na Suadu Dilberović i Olgu Sučić

You might also like

RIJEČ

IMPOTENTNI REFERENDUM: Brčko, karika koja Dodiku nedostaje

Pogledajte dobro ovu kartu. Sterilna je, jasna, a bogme i glasna. Ovako Google vidi Bosnu i Hercegovinu. Pogledajte malo bolje. Vidte li džepić koji dijeli Republiku Srpsku na dva dijela. 

RIJEČ

Azem Vlasi: Sad je u Srbiji sve kao u vrijeme Miloševića. Na istim talasnim dužinama su mediji

Gost telwevizije N1 bio je kosovski advokat, politički konsultant, bivši visoki državni i partijski funkcioner Azem Vlasi. Vlasi je oštro kritikovao srbijanske vlasti u Beogradu, a tvrdnje o planovima za

RIJEČ

Šušnica: Dodik neće sam stati, on se mora zaustaviti

 Ono što je „ruski svet“ i Crkva Rusije za Putina, to je „srpski svet“ i Crkva Srbije za Vučića! kaže u razgovoru za Preporod Srđan Šušnica, koji je prije dvije godine bio