”Bosna prije svega”: Studentska konferencija o Aliji Izetbegoviću 7. maja u BKC TK

”Bosna prije svega”: Studentska konferencija o Aliji Izetbegoviću 7. maja u BKC TK

Fond “Bošnjaci” u saradnji sa Muzejom “Alija Izetbegović”, Fondacijom “Alija Izetbegović”, Udruženjem “Mladi muslimani” i JU Bosanski kulturni centar TK organizuje Studentsku konferenciju o Aliji Izetbegoviću pod nazivom ”Bosna prije svega”.

Studentska konferencija će se održati u utorak, 7. maja 2024. godine s početkom u 13:30 sati u sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Ovom prilikom, sedam studenata će predstaviti svoje radove koje su pripremili pod mentorstvom prof. dr. Admira Mulaosmanovića.

Cilj organizacije konferencije je podsticaj mladim za izučavanje pisanih djela Alije Izetbegovića kako bi se na taj način upoznali sa njegovim porukama, životom, radom i djelom. Ovom konferencijom želimo javnosti, iz ugla mladih, prikazati stvarnu sliku o Aliji Izetbegoviću. Njegove knjige ne bi smjele kupiti prašinu na policama naših javnih i kućnih biblioteka. One bi morale biti obavezni dio literature u našim vaspitno obrazovnim ustanovama, što nažalost nije slučaj. Nadamo se da generacije koje dolaze to neće dopustiti, te da će njegove poruke imati trajni karakter i da će im biti vodilja tokom života, rada i djelovanja.

Tokom konferencije biće postavljena izložba “Sjećanja” o mladosti i privatnom životu Alije Izetbegovića.

Organizatori svim zainteresiranim upućuju poziv za učešće na ovom skupu, što je doprinos u stimulaciji mladih za izučavanje pisanih djela Prvog predsjednika predsjedništva nezavisne RBiH, osnivača i vakifa Fonda ”Bošnjaci”.

Previous Propalestinski demonstranti kampuju širom australijskih univerziteta
Next Spasioci i dalje pokušavaju doći do rudara koji je ostao zatrpan pod zemljom u Rudniku "Mramor"

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

U Bihaću osmi ‘Performans 8372’ u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

 – Udruženje “Horizont 2006” i Ženska edukativna organizacija “Iskre” osmi put su na Gradskom stadionu u Bihaću organizirali “Performans 8372 – Bihać 2022”. Nekoliko stotina građana Bihaća i Unsko-sanskog kantona

KULTURA I UMJETNOST

Idu karte k’o halva! Veliko interesovanje za koncert Stinga u Sarajevu

Nezapamćeno interesovanje za koncert Stinga u Sarajevu!, obavještavaju organizatori istog. Fan pit i tribine za Stingov koncert rasprodate! Za svega nekoliko sati, fan pit i tribine za koncert Stinga u

KULTURA I UMJETNOST

Na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu 266 filmova (VIDEO)

  Sarajevo film festival u svom 24. izdanju predstavit će, kako je rekao direktor Festivala Mirsad Purivatra, rekordnih 266 filmova iz 56 zemalja. -Mislim da smo napravili najbolji program koji