Bošnjakinja Zećira Mušović ‘ukrala show’ u eliminaciji favorizovanog US tima sa SP-a za žene

Bošnjakinja Zećira Mušović ‘ukrala show’ u eliminaciji favorizovanog US tima sa SP-a za žene

Američki ženski fudbalski tim (USWNT), aktuelni šampioni od 2015. godine, ispali su sa Svjetskog prvenstva za žene – uglavnom zahvaljujući izvanrednom golmanskom učinku Zećire Mušović – golmanice Švedske.

Napravila je 11 odbrana, uključujući i neke nevjerovatna zaustavljanja koja su zaprepastila napadačice USWNT-a.

Istina, Mušović je jedini razlog zašto je Švedska uspjela da ostane u igri do kraja. Ovo bi moglo proći kao najbolji golmanski učinak na turniru do sada, pišu američki mediji, nazivajući je i ‘nestvarnom’.

Švedska će u četvrtfinalu će igrati protiv Japana.

-Ali ako se Mušović ponovo pojavi u sljedećem kolu, nijedan tim neće imati šanse protiv Švedske.

Legendarna predstava! – fascinirani su sportski novinari.

Američki tim na Svjetsko prvenstvo otišao je i uz prilično arogantan video koji ovih dana služi za podsmijeh na društvenim mrežama. A koliko je ženski fudbal u SAD-u ‘ozbiljna stvar’ pokazuje nam i to da je bivši američki predsjednik prozivao sadašnjeg nakon što su Sjedinjene države izgubile od Švedske.

“‘Šokantni i neočekivani’ poraz ženske fudbalske reprezentacije SAD-a protiv Švedske jasan je pokazatelj što se dogodilo našoj nekoć velikoj naciji pod lažljivcem Joeom Bidenom”, napisao je Trump na svojoj platformi društvenih medija Social Truth, objavio je FoxSports.

Osvrnuvši se na jedanaesterac koji je promašila američka reprezentativka Megan Rapinoe, Trump je poručio: “Dobar pokušaj Megan, SAD ide u pakao.”

Ova 27-godišnjakinja igra za Chelsea u ženskoj Super ligi (WSL). Rođena je u Prijepolju.

Previous Lažiranje svakdašnje: Djeca ubijena tokom opsade Sarajeva prikazana kao žrtve Armije RBiH
Next Džemil Hodžić, autor projekta „Sniper Alley Photo“: Ubijaju nam djecu drugi put, ako ih ne zaustavimo, neće stati

You might also like

SPORT

FIBA o bosanskim košarkašicama: Godina Zmajica

“Ako tražite kandidata za tim godine 2021, onda je Bosna i Hercegovina predvodnik, pogotovo u kategoriji ‘košarkaške bajke’ – počinje tekst o našim košarkašicama na stranici Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

SPORT

Dva kluba, jedan teren i zajedno – bez razdruživanja (Video)

Fudbalski klubovi Memići i Borac. Iako dolaze iz različitih entiteta, dokaz su da  ljudskost, zajedništvo i uvažavanje liječi stare rane. Memići se takmiče u trećoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona, a Borac

SPORT

Bosna i Hercegovina protiv Bugarske 23. marta u Razgradu

  Prijateljska utakmica fudbalskih ”A” reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine igrat će se 23. marta na stadionu ”Ludogorets Arena” u Razgradu, objavio je Fudbalski savez Bugarske, javlja Anadolu Agency