Braća Kunovac osvojili 3 srebra na Balkanskom prvenstvu u boksu

Braća Kunovac osvojili 3 srebra na Balkanskom prvenstvu u boksu

Prethodnih dana BK Sarajevo imao je nastup na Balkanskom prvenstvu za juniore i omladince koje se održavalo u Ramnicu Valcea u Rumuniji, na kojem je učestvovalo 11 država Balkana.

Nijaz, Tarik i Emir Kunovac su osvojili tri srebrne medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Emir je u borbi za zlato nažalost izgubio od fizički jačeg reprezentativca Rumunije koji je ove godine na državnom prvenstvu Rumunije pobijedio sve svoje protivnike prekidom ili jednoglasnom odlukom sudija.

Tarik se takodjer u finalu borio protiv reprezentativca Rumunije koji je osvojio zlato na Dracula open i koji je mnogo iskusniji po broju mečeva i nastupima na medjunarodnim turnirima. Podjeljenom odlukom sudija, rumun je ipak zauzeo prvo mjesto.

Nijaz je u borbi za zlato izgubio protiv iskusnijeg reprezentativca Kosova koji je prošle godine osvojio medalju na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj te mnoge druge medjunarodne turnire.

-Iako ovaj put nismo uspjeli osvojiti zlatne medalje, zadovoljni smo sa odradjenim mečevima i novim iskustvom te ponosni na braću Kunovac jer su i ove godine u više navrata pokazali veliku hrabrosti da izadju na megdan jačim i iskusnijim protivnicima te osvoje niz medalja za BiH.

Želimo ovim putem da izrazimo podršku narodu Palestine koji se već 70 godina bori za očuvanje svojih domova i porodica. Nadamo se da će narod u svijetu konačno dići svoj glas i zaustaviti genocid nad djecom u Palestini, poručuju iz Bokserskog kluba Sarajevo.

Previous Održana panel diskusija "Evropska Bosna: Konstante i varijable - od putopisnih stereotipa i fascinacija do političkog izoliranja"
Next Iznervirani Erdoganom, izraelski supermarketi zaustavljaju uvoz iz Turske

You might also like

SPORT

Ćatić nakon uspješnog povratka: Želim svima da se zahvalim na podršci

Bokser Adnan Ćatić uspješno se vratio u ring nakon skoro pet godina pauze. Ovaj višestruki svjetski prvak sinoć je bio bolji od njemačkog boksra Time Rosta. –Želim svima da se

SPORT

Ena je rođena u Americi, a poziv u bosansku reprezentaciju za nju je bio ostvarenje snova. Sada je potpisala za SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 Sarajevo dobilo je novo pojačanje i to možda i ne bi bilo toliko zanimljivo da nije riječ o dvadesetčetverogodišnjoj Eni Šabanagić koja zahvaljujući Samiri Hurem, terenerici i selektorici ženske reprezentacije BiH, slijedi

SPORT

Sigurna pobjeda Zmajeva u Lihtenštajnu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u Vaduzu na stadionu Rheinpark selekciju Lihtenštajna rezultatom 2:0 u okviru 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina je tokom svih 90