Bračni par više od 40 godina uzgaja bosanske goniče pasmine Barak

Bračni par više od 40 godina uzgaja bosanske goniče pasmine Barak

Najveći uzgajivači autohtone bosanskohercegovačke pasmine Barak su Mirhad i Jasmina Džaferagić iz Novoga Travnika.

Iako je Mirhad zavolio i naslijedio ove lovačke goniće još od svoga dede, sa Jasminom svojom suprugom radi to više od 40 godina. Mirhad brine o odraslim a Jasmina o tek okoćenim psićima kojima je i najpotrebnija njega.

Pored uzgoja baraka, Mirhad se bavi i voćarstvom a svake godine nakalemi barem stotinu autohtonih voćaka što mu pričinjava veliko zadovoljstvo i radost. Iako je u penziji, Mirhad nikada ne miruje a u svome plasteniku uz jagode prošle godine imao je čak 40 komada lubenice.

YT/Srećko Stpović
Previous Milanović: Dok god SAD bude tlačio Hrvate u BiH, dobit će srednji prst. Jel' jasno?
Next Udruženja žrtava: Osumnjičeni zločinci bježe u Srbiju i Hrvatsku, a naše pravosuđe ništa ne poduzima

You might also like

ZDRAVLJE

Zdravlje u Visokom! Visoka koncentracija, po zdravlje korisnih, negativnih iona u Podzemnom labirintu Ravne

  Beneficije negativnih iona su dokazane posljednjih decenija. Riječ je o sićušnim, negativno naelektrisanim atomima ili molekulama, koje imaju viška elektrona. Pouzdano se zna da čiste atmosferu od polena, prašine,

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo u ramazanskom ruhu

Tradicionalnim pucnjem iz topa sa sarajevske Žute tabije ozvaničen je početak ramazana, odabranog mjeseca za muslimane. Večerašnjim zalaskom sunca nastupio je mjesec ramazan, mjesec posta muslimana. Tobdžija, koji svakog dana

TURIZAM

Praznik u Sarajevu – Na ulicama najviše turista

  Ulice glavnog rada Bosne i Hercegovine su tokom prvomajskih praznika poluprazne, jer mnoge Sarajlije posjećuju neka od brojnih izletišta, ili produžene praznične dane koriste za odmor van granica BiH.