Britanski medij o uspješnoj Bosanki – izbjeglica postala multimilionerka

Britanski medij o uspješnoj Bosanki – izbjeglica postala multimilionerka

Izbjeglica koja je postala poduzetnica Diana Jenkins viđena je na snimanju s glumačkom postavom Prave domaćice s Beverly Hillsa po prvi put ovog vikenda u Aspenu, piše Daily Mail Online.

Ova 49-godišnja filantropkinja, koja je izbjegla iz svoje rodne zemlje Bosne na početku opsade 1992. godine, čini se da se već neprimjetno uklapa sa svojim partnerima dok su u subotu kupovali u brojnim radnjama, uključujući Louis Vuitton.

Dok su se rijaliti zvijezde prepustile maloprodajnoj terapiji, nakon dana skijanja i motornih sanki, majka troje djece ostala je blizu prijateljice Dorit Kemsley.

Za izlazak, Jenkins je bila obučena u dizajnerske haljine, uključujući plavo-zelenu jaknu na pruge, odgovarajuće dukseve i rolku, sve iz Guccija.

Lisa Rinna je navodno dovela Dženkins u grupu zajedno sa njom, Erikom Džejn, Kemslijem, Kajlom Ričardsom, Garselom Bove, Saton Strake, Keti Hilton i Kristal Kung Minkof.

Dženkins je prethodno bila udata za britanskog finansijera Rodžera Dženkinsa od 1999. do 2011. godine, sa kojim deli ćerku Eneju i sina Inisa.

U novembru 2020. Dženkins je dobila ćerku Elijanu sa muzičarem Ašerom Monroom.

Nakon njihovog razlaza nakon decenije zajedno, Diana je dobila namirenje od 300 miliona dolara, prema Business Insideru.

Dženkins takođe ima dugu listu prijatelja poznatih ličnosti, uključujući Eltona Džona, Džordža Klunija, Bona, Kim Kardašijan, Šona Pena, Nila Patrika Harisa i druge.

Poslovna žena diplomirala je računarstvo i ekonomiju na City University u Londonu i pokrenula je liniju pića.

Trenutno je predsjednica i izvršna direktorica kompanije Neuro Brands, koja je pokrenuta 2009. godine.

Prije dvije godine, Jenkins je osnovala D Empire Entertainment, nezavisnu muzičku kuću i kompaniju za upravljanje.

Na ovaj zabavni tekst dodaćemo i to da je naša Sanela Ćatić aktivno vezana za svoju domovinu. Nedavno se uključila i u kampanju ‘Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine‘.

Previous Pantić: Laž je, zaista, u korijenima naše historije i postala je način djelovanja svake srpske vlasti
Next 'Bosankar' u TK traži 50 radnika - prosjek plate radnicima uposlenim u pogonu B. Krupa 1.500 – 2.000 KM

You might also like

NAŠI LJUDI

Prijedorčanin proglašen inžinjerom godine u kompaniji Boeing

Bezbroj je priča o uspješnim Bosancima i Hercegovcima koji su, nakon pakla rata i izbjeglištva, ostvarili zavidne karijere. Najnovija priča dolazi nam iz Seattlea, u saveznoj američkoj državi Washington. Vedad

NAŠI LJUDI

Bosanski istraživač predvodi revoluciju bežičnog sistema upravljanja baterija koja omogućava budućnost električnih vozila

Bosanskohercegovački istraživač Omer Tanović sa Analog Devices (ADI) kompanijom predvodi revoluciju bežičnog sistem upravljanja baterija koja omogućava budućnost električnih vozila Dr. Omer Tanović je doveo zamjenika američkog trgovinskog predstavnika Jaymea

BH RAZGLEDNICA

Vlašički Robinzon promovira zdrav život u prirodi (Video)

Ramiz Paloš zvani vlašički Robinzon kojega smo nedavno posjetili u srcu Vlašića promovira zdrav život u prirodi jer sve što ima uzima iz prirode. Zdravlje ga dobro služi a kaže