Čaušević: Trojka je sigurnost države predala u ruke čovjeka koji je nekoliko dana ranije odlikovao Putina

Čaušević: Trojka je sigurnost države predala u ruke čovjeka koji je nekoliko dana ranije odlikovao Putina

 Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Midhat Čaušević saopćio je da su stranke “Trojke” i njihovi partneri, nakon što su izuzetno važno Ministarstvo sigurnosti BiH “isporučili” Miloradu Dodiku, posljednjim dogovorom o raspodjeli pozicija u vlasti i ostale ključne pozicije u državnom sigurnosnom sektoru predali čovjeku koji je prije nekoliko dana odlikovao Vladimira Putina.

Ministarstvo sigurnosti, OSA i Služba za poslove sa strancima, kako ističe Čaušević, u proteklim godinama bili su brana koja je štitila interese države Bosne i Hercegovine od unutarnjih sigurnosnih izazova, malignih inostranih utjecaja i migrantske krize.

– Omogućavanjem Dodiku da na rukovodeće pozicije u tim institucijama konačno postavi svoje kadrove se u potpunosti otvara prostor za paravojne grupe poput Noćnih vukova i pojedince kojima je odlukama ovih institucija zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu jer predstavljaju sigurnosnu prijetnju – navodi on, dodajući da sa Dodikovim kadrovima na čelu tih institucija niko neće spriječiti takve grupe i pojedince iz Rusije, Srbije ili neke treće države da ulaze u Bosnu i Hercegovinu i provode one aktivnosti zbog kojih im je prethodno zabranjen ulazak.

– Loši pokušaji manipulacija i nove jeftine laži šefa NiP-a Elmedina Konakovića nakon posljednjeg u nizu odlazaka na noge Dodiku samo potvrđuju činjenicu da Trojka ne može ponuditi niti jedan argument kojim bi opravdali bespogovornu servilnost i činjenicu da su predsjedniku SNSD-a za pregovaračkim stolom isporučili institucije koje je prethodno pokušavao srušiti jer su bile prepreka njegovim secesionističkim težnjama – navodi Čaušević u saopćenju za javnost.

Previous Zelenilo i proljetno cvijeće u okolini Mekke
Next Intenzivirani radovi na izgradnji tunela Hranjen

You might also like

OTPOR BOSNE

Obilježena godišnjica formiranje Teritorijalne odbrane Republike Bosne i Hercegovine

  Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na Šehidskom mezarju Kovači i kod Vječne vatre, danas je obilježena 26. godišnjica osnivanja Teritorijalne odbrane Republike Bosne i Hercegovine.

NAŠI DANI

Francuska – bez vakcine ni u restoran! U Holandiji protesti protiv ograničenja

Francuski parlament odobrio je u nedjelju strožija ograničenja pristupa za osobe koje nisu vakcinsane protiv Covid-19, kako bi obuzdali peti val zaraze koronavirusa. Zakonom je propisano da nevakcinisane osobe u

NAŠI DANI

Školarina za redovne studente Univerziteta u Zenici samo 50 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na današnjem zasjedanju Odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje rada Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, za što