Centar za obdukciju i identifikaciju u Goraždu: Dževad Kunovac identifikovan uz roditelje Munibu i Muju

Centar za obdukciju i identifikaciju u Goraždu: Dževad Kunovac identifikovan uz roditelje Munibu i Muju

U Centru za obdukciju i identifikaciju u Goraždu danas je identifikovano pet žrtava proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene tokom 1992. i 1993. godine na području Foče, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2017. godine  iz masovne grobnice koja je otkrivena na lokalitetu Tuneli, Miljevina.

Identitet ovih žrtava je najprije utvrđen putem DNK metode da bi danas članovi porodica ovih žrtava potvrdile taj identitet.

Danas su identifikovani čak četiri člana samo jedne porodice. Radi se o supružnicima Kunovac, Muji (1922.) i Munibi (1929.) iz Miljevine. Prema informacijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, oni su 1993. godine ubijeni u kući zajedno snahom i dvoje unučadi. Sa njima u kući tada je bila i Hajra Palalija, inače supruga Munibinog brata Muharema. Hajra Palalija, rođena 1934. godine u Ustikolini, također je danas zvanično identifikovana.

Uz njih, danas su zvanično identifikovani i posmrtni ostaci Munibinog i Mujinog sina Dževada, rođenog 1955. godine u Ustikolini. On je također ubijen 1993. godine u Miljevini, a njegovi posmrtni ostaci, kao i posmrtni ostaci njegovih roditelja pronađeni su 24 godine kasnije.

Danas je identifikovan i Hamid (Fejze) Šabanović rođen 1930. godine u selu Hum kod Foče. Prema informacijama sa kojima raspolaže Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine on je 1992. godine iz  svog sela krenuo prema selu Jeleč zajedno sa majkom i suprugom koje su također nestale. Samo Hamidovi posmrtni ostaci pronađeni su 2017. godine u Miljevini.

Previous SP u raftingu: Master tim Bosne i Hercegovine osvojio zlatnu medalju u sprintu
Next Ustavni sud BiH ukinuo brojne odredbe entitetske skupštine o prenosu nadležnosti. Dodiku nije pravo

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović čestitao Raziji Mujanović prijem u FIBA-inu ‘Kuću slavnih’

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas Raziju Mujanović i čestitao našoj najboljoj košarkašici prijem u FIBA-inu „Kuću slavnih“. Istaknuo je da je to veliko priznanje za

NAŠI DANI

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Zvorniku

U organizaciji Gradskog društva BZK „Preporod“ Zvornik, u srijedu 1. marta 2017. godine, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u gradu na Drini. U prepunoj sali Medžlisa IZ

NAŠI DANI

Ismet Gavrankapetanović novi je generalni direktor KCUS-a

Ismet Gavrankapetanović novi je generalni direktor KCUS-a. Odluka je to Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove na čelu sa Benjaminom Kulovcem. Gavrankapetanović je bio prvorangirani na konkursu za ovu poziciju, koju