Cerić: Ponosna sam na moju drugu evropsku medalju

Cerić: Ponosna sam na moju drugu evropsku medalju

Najbolja bosanskohergovačka džudistkinja Larisa Cerić ovog vikenda osvojila je bronzanu madalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi.

Članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva, u kategoriji više od 78 kg u četiri borbe zabilježila je tri pobjede uz jedan poraz. Cerić je na današnjoj konferenciji za medije naglasila da je zadovoljna odličjem…

‘Čast mi je što sam osvojila moju drugu evropsku medalju. Nikome od bh. sportista to prije mene nije uspjelo tako da sam izuzetno ponosna. Medalja je rezultat mog dugogodišnjeg rada. Bila sam na prošloj olimpijadi gdje sam doživjela poraz i bilo mi je veoma teško, ali sam borac zbog čega sam danas opet ovdje. Nadala sam se sjajnijoj medalji, ali zadovoljna sam i bronzom’ – izjavila je Cerić.

Na startu kvalifikacija savladala je Hrvaticu Ivanu Marinić, dok je u 2. kolu poražena od nove evropske prvakinje Bjeloruskinje Marine Slutskaje. U repesažu je bila bolja od Mađarice Mercedesz Szigetvari, a u borbi za odličje pobijedila je Turkinju Kayru Sayit.

‘Žao mi je što sam izgubila od Slutskaje koju dobro poznajem. Mi se borimo još od kada smo bile kadetkinje. Znam šta ona radi, ali i ona dobro zna moju taktiku, tako da smo kroz godine pobjeđivale jedna drugu. Presudio je pad koncentracije, trenutak nepažnje u kojem je ona osvojila odlučujući poen, te kasnije postala evropska prvakinja’ – objasnila je džudistkinja.

Uspješan nastup bh. predstavnika na EP-u upotpunio je Harun Sadiković, koji je u najtežoj kategoriji, više od 100 kg, osvojio peto mjesto. Nakon pobjede i poraza u kvalifikacijama, Sadiković je u repesažu savladao još jednog protivnika i došao u priliku da se bori za bronzu, ali ga je zaustavio Holanđanin Roy Meyer.

Prvog dana nastupio je Petar Zadro, koji je u kategoriji do 66 kg učešće završio u 2. kolu, nakon pobjede u prvom meču, dok je Borislav Boganić (do 100 kg) eliminiran na startu takmičenja.

Na EP-u je učestvovalo više od 400 takmičara iz 42 zemlje, a najviše uspjeha imali su predstavnici Rusije i Francuske s po dva zlatna i tri srebrena odličja.

 

Izvor: Agencije

Previous NEOTKRIVENA LJEPOTA BOSNE: Lovno-turistički centar i punionica prirodne izvorske vode “Bijela voda”
Next POTPREDSJEDNIK F BiH ODAO POČAST GORANU ČENGIĆU: HEROJI NE SMIJU BITI ZABORAVLJENI!

You might also like

SPORT

Konjički sport sve popularniji u Bosni i Hercegovini (Video)

Konjički sport u našoj zemlji itekako ima svoje konzumente i unazad nekoliko godina privlači sve više ljudi. A jahanje kao sportska disciplina pored razvijanja empatije prema drugim živim bićima, ali

SPORT

Triatlon kup “Kulin ban“ na Boračkom jezeru od 6. do 8. septembra

Triatlon asocijacija u Bosni i Hercegovini, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Evropske triatlon unije organizuje 16. po redu Međunarodni triatlon kup “Kulin ban“ na Boračkom

SPORT

Hasan Salihamidžić izabran u upravu Bayerna

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (43) izabran je u upravu kluba, a dužnost će preuzeti 1. jula. Salihamidžić će biti direktor sportskih aktivnosti, ali će i dalje obavljati i ulogu