Civilna odbrana u Gazi: Ljudski um ne može opisati izraelske zločine u bolnici Shifa

Civilna odbrana u Gazi: Ljudski um ne može opisati izraelske zločine u bolnici Shifa

Jedinica civilne odbrane u Gazi saopćila je kako su “neopisivi” postupci izraelske vojske u i oko bolnice Shifa u gradu Gazi, javlja Anadolu.

“Razmjere strašnih zločina koje je počinila okupacijska izraelska vojska u zgradama bolnice Shifa, odakle su se jutros povukli, ljudski um ne može opisati”, navedeno je u saopćenju te dodano:

“Nije moguće 15 dana ignorirati užasne zločine koje su počinile okupacijske izraelske snage u kampusu bolnice Shifa i njegovoj okolini. Ovo mjesto zločina mora nastaviti svjedočiti o povijesti.”

Izraelska vojska objavila je danas da se povukla iz najvećeg zdravstvenog kompleksa u pojasu Gaze, bolnice Shifa, i njene okoline.

Izraelska vojska ubila je više od 200 Palestinaca u bolnici i njenoj okolini i pritvorila više od 900 Palestinaca tokom dvosedmičnih napada.

Očevici su izjavili da su prije povlačenja izraelske snage spalile sve zgrade bolnice Shifa i potpuno uništile podove i prostorije bolničke hirurške zgrade, spalile glavnu recepciju i zgradu hitne pomoći te uništile sve medicinske prostorije.

U napadima Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 32.845 Palestinaca, uključujući najmanje 14.280 djece i 9. 340 žena, a 75.392 osobe su ranjene.

Previous Obnovljena Arnaudija džamija 7. maja otvara svoja vrata
Next Merjem Hodžić osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na olimpijadi “IFEST Tunis”

You might also like

NAŠI DANI

Jakob Finci: HDZ tvrdi da vuče Bosnu ka EU, a samo nas udaljavaju od Evrope

Bosna i Hercegovina ne bi smjela poduzeti bilo kakve zakonodavne ili političke korake kojim bi se otežale provedbe presuda Evropskog suda za ljudska prava. Poruka je to koju su u

NAŠI DANI

Otvoreno renovirano porodilište u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”

Renovirano porodilište Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je otvoreno, a svečanosti su prisustvovali i predstavnici Kantona Sarajevo, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, direktorica ZZO KS Zilha Ademaj,

NAŠI DANI

Pripadnici OS Bosne i Hercegovine na međunarodnoj vježbi u Njemačkoj

Međunarodna vježba „Combined Resolve XV“, na kojoj je učestvovalo 4.500 pripadnika iz 10 zemalja, među kojima i 35 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, realizirana je od 4. februara do