Ćorić – od istaknutog komuniste u Čitluku, preko Haga i presude za UZP, do promocije knjige u Mostaru

Ćorić – od istaknutog komuniste u Čitluku, preko Haga i presude za UZP, do promocije knjige u Mostaru

Danas će u Mostaru, u gradskoj ustanovi koja ne bi, kao javna institucija, smjela nositi nacionalni predznak, i koju finansiramo svi – promociju svog ogavnog “književnog uratka” imati presuđeni ratni zločinac Valentin Ćorić.

Krvnik Ćorić je bio jedan od šest najodgovornijih presuđenih članova vlade zločinačke paradržave takozvane Herceg-Bosne. Kao zapovjednik Vojne policije HVO i ministar unutarnjih poslova “HRHB” najdirektnije je bio odgovoran za uspostavu konc logora u kojima je bilo zatočeno više hiljada nedužnih građana Mostara i južnog dijela države. Stotine Bošnjaka Mostara i drugih gradova su svirepo ubijeni, u naredbama koje je on izdavao.

Danas u 18 sati, palamudit će o knjizi, a bijednici koji su to organizovali će mu aplaudirati iz prvih i svih drugih redova na ovom balu vampira!

Mi, koji smo bili žrtve ovog zločinca i politike koju je provodio, trebali bismo da se okupimo u 18 sati na Rondou, i da ga pogledamo u oči. Toga se zločinci najviše boje! Jer su svjesni da nisu izvršili svoj pogani naum, nisu ispunili svoj zlokobni cilj. Nas ima! Mostara ima! Bošnjaka u njemu ima! Države Bosne i Hercegovine ima!

-Zavirio sam u svoju arhivu i prezentujem manje poznate činjenice o ratnom zločincu Valentinu Ćoriću, koji će danas imati promociju svoj ogavnog “književnog uratka” u Mostaru.

1990. i 1991. godine Ćorić je bio istaknuti komunista u Čitluku. Štaviše, bio je predsjednik komunista Čitluka.

Nakon toga, njegovi apetiti su nezaustavljivo rasli i jedne noći je zaspao kao komunist, a probudio se kao radikalni HDZ-ovac. Eto objašnjenja zašto ih nazivam “HDZ-njare”! Ćorić je potom preko svojih dojučerašnjih komunističkih drugova napredovao u HDZ-u, koji ga je imenovao ministrom policije tzv HRHB.

I dok je u konc logorima širom Hercegovine mučeno hiljade Bošnjaka, koji su tu zatočeni i po njegovoj naredbi, on se takmičio u karateu po selima i zaseocima Herceg Bosne i redovno “pobjeđivao” svoje protivnike. Naturio se i kao predsjednik karate saveza tzv HB. Rijetki su mu se u tome suprotstavili, svjesni šta radi sa svojim neistomišljenicima.

Nakon rata, završio je jadno i bijedno, presuđen i prezren od civiliziranog svijeta, kao dio vodstva tzv “HRHB” osuđenih na 111 godina zatvora, zbog ratnih zločina. Danas evo, zbog šutnje mostarskih vlasti – drznuo se organizovati promociju nekakve svoje knjige u Domu kulture na Rondou.

-Na početku 1990-ih Valentin Ćorić je bio predsjednik komunista Čitluka, obožavajući JNA. Upućeniji kažu da je znao šetati Čitlukom sa partizanskom kapom na kojoj je uvijek bila velika crvena zvijezda, a u kancelariji je imao veliku bistu Josipa Broza Tita i Staljina. – komentar je Sanela Kajana, mostarskog novinara i državnog parlamentarca.

Kajan je prozvao i one koje smatra odgovornima.

-Mario Kordić i Salem Marić, kao (nažalost) čelni ljudi Mostara, moraju odstupiti s tih funkcija! Pokazali su da su nesposobni za rješavanje bilo kojeg problema.

Za vrijeme njihovog mandata fašizam i nacizam u Mostaru su eskalirali! Partizansko spomen groblje je više puta devastirano! Haremi također! Prevarili su javnost oko Olimpijskog bazena! Mostar nije dobio obilježje Armiji i MUP-u RBiH. Ovaj grad i dalje ima nazive ulica po nacistima, ustašama i fašistima! U gradu kojem je ovaj dvojac (nažalost) na čelu organizuju se promocije knjiga presuđenih ratnih zločinaca, i to u javnim gradskim ustanovama!

Odstupite!!! Oslobodite Gradsku upravu Mostara vašeg prisustva! Povucite se s funkcija, jer ste nesposobni – poručio je Kajan.

Obiteljsko pranje ratnih zločinaca

Previous Komšić: Uvijek me raduje susret i razgovor sa kolegom Albinom Kurtijem
Next Izbori u Pakistanu: Khanove pristalice izašle da se osvete glasanjem za njegovo političko zatvaranje

You might also like

NAŠI DANI

Od povreda zadobijenih u zemljotresu preminula djevojka iz Stoca

Ženska osoba (1994) iz Stoca preminula je od povreda zadobivenih u zemljotresu koji je u petak naveče pogodio Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Kantonalne bolnice “Doktor Safet Mujić“ u

NAŠI DANI

Ozbiljan pravni slučaj: Međunarodni sud pravde zakazao ročišta u slučaju genocida u Gazi od 11. do 12. januara

Međunarodni sud pravde (ICJ/MSD) održat će 11. i 12. januara javne rasprave u postupku koji je pokrenula Južna Afrika protiv Izraela zbog rata u Gazi, saopšteno je u srijedu. Južna Afrika je

NAŠI DANI

Komšić: Zaključci tzv. HNS-a neprihvatljivi za građane BiH, legitimno predstavljanje potiče iz RSK

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da Zaključci tzv. HNS-a, osim što su izraz još jedne političke ucjene pod pokroviteljstvom HDZ-a, nisu prihvatljivi građanima BiH iz najmanje dva