Crnadak: RS je doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni

Crnadak: RS je doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni

 

Šef bosanskohercegovačke diplomatije Igor Crnadak smatra da su, dovođenjem pripadnika Srbske časti u Banju Luku, njihovom šetnjom kroz grad, te fotografisanjem u sali Narodne skupštine RS-a, počinjene dvije štete.

– Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni.

Ministar najavljuje i kako će Vijeću ministara Bosne i Hercegovine uskoro predložiti prodaju nekih nekretnina koje naša zemlja posjeduje van svojih granica, a kako bi se nastavila kupovina manjih objekata za potrebe naše DKP mreže.

– Po našem planu koji je usvojen još prije šest-sedam godina, ono što bi sljedeće trebalo doći na red su Slovenija, Makedonija i Crna Gora, ističe Crnadak u intervjuu za današnje printano izdanje Oslobođenja.

Previous /VIDEO/ Snimci elitne jedinice FUP-a u akciji
Next Michael MacQueen, čovjek koji godinama lovi ratne zločince bosanskih Srba nastanjene u SAD-u

You might also like

NAŠI DANI

Zašto Latinska Amerika razumije borbu palestinskog naroda

U proteklih nekoliko dana, četiri latinoameričke zemlje smanjile su diplomatske odnose s Izraelom, koji je nemilosrdno bombardirao palestinsku enklavu Gazu, ubivši više od 10.000 ljudi, među kojima su mnogi djeca.

NAŠI DANI

Propalestinski demonstranti kampuju širom australijskih univerziteta

 Stotine ljudi koji protestuju protiv izraelskog rata u Gazi okupili su se u petak na jednom od vodećih australijskih univerziteta tražeći da se odvoje od kompanija povezanih s Izraelom, u

NAŠI DANI

Mahmutbegović: Politikant Stevandić ugrožava sve građane

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović osudila je tvrdnje državnog parlamentarca i zamjenika direktora UKC Banaluka Nenada Stevandića, koji je optužio FBiH za povećanje broja novozaraženih u Rs-u. Po