Damir Beljo u Berlinu se bori za prvaka Evrope

Naš profesionalni bokser Damir Beljo u Berlinu će u petak imati meč protiv Maika Kurzweila za upražnjeno mjesto prvaka Evrope po WBO verziji, te prvaka Azije i Pacifika po WBC verziji.

Ovo će za Belju, profesionalnog boksera iz Mostara, biti najvažniji meč u karijeri, a sigurno jedan od najvažnijih za BiH boks u 2015. godini.

– Nikada bokser iz Bosne i Hercegovine nije uspio osvojiti takva dva pojasa, a ne znam da je to uradio i neko s područja bivše Jugoslavije. Ako pobijedim u Berlinu doći ću na samo jedan meč od napada na svjetsku titulu. Ulazim među deset najboljih u dvije najjače verzije i automatski među izazivače za dvije najjače verzije WBO i WBC. Zato je ovo po svemu historijski meč za mene, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu – ističe Damir Beljo.

Kako kaže zajedno sa svojim trenerima i kolegama potpuno je spreman za Maika Kurzweila, koji ima impresivan skor od 14 pobjeda od kojih je čak 11 bilo u prvoj rundi.

– On je veoma opasan borac u prvim rundama, tako da neću srljati od početka meča i tražit ću svoju šansu kako meč bude odmicao. Nadam se da ću se iz Berlina u Bosnu i Hercegovinu vratiti sa pojasom – kaže Beljo.

Beljo i Kurzweil će odmjeriti snage u završnoj borbi večeri, najvjerojatnije u petak oko 21.30, a meč će direktno prenositi Eurosport.

Previous Dragulj južne Hercegovine džamija Kotezlije Muje
Next Radovi na izgradnji 'Mellain' centra u Tuzli privode se kraju

You might also like

SPORT

Rusi su pokazali nepoštovanje s onim gafom u vezi himne, to nas je dodatno motivisalo

Odavno se nije desilo da neki sportista tako brzo, praktično preko noći, postane novi ljubimac Bosanaca i Hercegovaca. Tačnije – sportistkinja. Djevojci pod imenom Jonquel Jones to je pošlo za rukom. Naturalizovana

SPORT

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras u Mariboru protiv Slovenije otvaraju kvalifikacije za EP

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mariboru od 20.00 sati protiv domaće selekcije Slovenije, te tri dana kasnije protiv Crne Gore u Sarajevu, otvara novi ciklus kavalifikacija za

SPORT

Misimović potvrdio: Još jedan fudbaler iz Švedske olučio se za Bosnu

Bosna i Hercegovina je dobila igrača za budućnost. Anel Ahmedhodžić se odučio za dres Zmajeva. Potvrdio je to za SportSport.ba, Zvjezdan Misimović, tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine Nakon