Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine defileom djece i građana obilježen u Srebrenici

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine defileom djece i građana obilježen u Srebrenici

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je, nakon prigodnog obilježavanja u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, defileom djece i građana obilježen i u gradu Srebrenici, javlja Anadolu.

Nekoliko stotina djece sa svojim roditeljima, noseći zastave Bosne i Hercegovine, prodefilovalo je kroz grad podsjećajući na značaj i važnost obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pored defilea, u Kulturnom centru Srebrenica priređen je i kulturno-umjetnički program koji su pripremili članovi KUD “Vaso Jovanović”, nastavnici i djeca iz Srebrenice, kao i djeca iz EMMAUS-a.

“Cilj nam je da svake godine na dostojanstven način obilježimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i pošaljemo lijepe slike iz Srebrenice. Mi smo ponosni na djecu koja su rođena i žive ovdje, i možemo reći da ovdje živi patriotizam i osjećaj pripadnosti domovini. Djeca sa svojim nastavnicima su pripredila izuzetan program i kroz pjesmu i igru su pokazali koliko vole Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Adem Mehmedović, iz Organizacionog odbora koji čini niz organizacija, udruženja i pojedinaca u Srebrenici.

U Srebrenici su danas u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine boravili i gosti iz Travnika, Prijedora, Sarajeva i drugih mjesta. Svi oni su istakli da su danas željeli biti u Srebrenici, jer se u ovom gradu “na poseban način obilježavaju važni državni praznici”.

U okviru programa, dodijeljene su i nagrade za najbolje likovne i literarne radove.

Previous Vogošća - defile vozila okićenim državnim zastavama
Next Poljem se širi miris ljiljana – bosanska prijestolnica u znaku državotvornog simbola!

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Prašuma Perućica, jedinstveni biser biodiverziteta na tlu Evrope

  Poslјednja i najočuvanija prašuma u modernoj Evropi Perućica čija se starost procjenjuje na 20.000 godina, prije ledenog doba, ugniježdena u okrilju Nacionalnog parka Sutjeska, mogla bi se naći na

BH RAZGLEDNICA

Turisti sve više zainteresovani za smještaj u vilama s bazenima u Blagaju

Blagaj, mjesto udaljeno oko 12 kilometara južno od Mostara zadnjih deset godina bilježi porast posjeta domaćih i inozemnih gostiju koji su sve više zainteresovni za luksuzne vile s bazenima i

BH RAZGLEDNICA

Mostar među najljepšim gradovima Evrope

Pariz, Rim, Barselona… Evropski su gradovi ‘bucket list‘ destinacije, i to s pravom. Ali i mali gradovi na kontinentu su san, sa svom prekrasnom arhitekturom i velikim dijelom kulture koju