Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u svim općinama i gradovima USK

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u svim općinama i gradovima USK

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je polaganjem cvijeća i obilaskom mezarja u svim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona.

U Bihaću svečana i praznična atmosfera traje još od subote budući da je taj dan proslavljen 762. rođendan grada na Uni. I obilježavanje Dana nezavisnosti u Krajini traje već danima.

U nedjelju je održana svečana akademija u Prijedoru kojoj su prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti iz Unsko-sanskog kantona, ali i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, delegacija NES-a i brojni drugi političari.

Izvor: federalna.ba

Previous Travnički mališani domovini za rođendan poslali najljepše poruke
Next Apel bivših visokih predstavnika za brzi prijem BiH u EU

You might also like

BH RAZGLEDNICA

CVJETNA DRŽAVNA ZASTAVA U MALOM PARKU U PUNOM CVATU

SARAJEVO Ljepote cvjetne državne zastave, koju je izradilo preduzeće “Park” u Malom parku, u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine ovih dana posebno privlače pažnju prolaznika.

TURIZAM

Katunska naselja u Bosni i Crnoj Gori, kao atraktivne turističke destinacije

Završna konferencija projekta ‘Katunski putevi Crne Gore i Bosne i Hercegovine’ upriličena je u Fojnici, a radi se o projektu koji je realiziran u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna

BH RAZGLEDNICA

Proljeće u Sarajevu: Parkovi i ulice ispunjeni šetačima

Građani i posjetioci Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, uživaju u vikendu i proljetnom danu. Gradski parkovi i ulice bili su ispunjeni šetačima, što je zabilježeno i objektivom fotoreportera AA.