Danas stižu dva aviona s  medicinskom opremom na Sarajevski aerodrom

Danas stižu dva aviona s medicinskom opremom na Sarajevski aerodrom

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva aviona koji će dopremiti medicinsku opremu za borbu sa koronavirusam, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Prvi bi u popodnevnim satima trebao sletjeti avion kompanije Flybosnia iz Shanghaja koji će dopremiti medicinsku opremu, a koja uključuje zaštitne maske, zaštitne vezire i  rukavice.

Navečer oko 21.30  sati trebao bi sletjeti avion kompanije Air Aisa iz Kuala Lumpura koji šalje malezijska vlada, a koji će našoj državi dostaviti kontigent od dva miliona zaštitnih maski – kazala je Bagarić.

Dodala da je Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja da obavlja funkciju zračnog mosta, putem kojeg se u BiH dostavlja vrijedna medicinska pomoć za borbu sa koronavirusom. 

Previous Džaferović i Komšić odali počast i položili cvijeće povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine
Next Ministarstvo raseljenih osoba FBiH: Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć

You might also like

NAŠI DANI

Potvrđeno u Parlamentu: Čović blokira potpis ugovora Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice

  Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac potvrdila je danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da Dragan Čović blokira prijedloga osnova ugovora Bosne i Hercegovine

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Preživjeli genocida obišli mjesta masovnih egzekucija Bošnjaka: Majke dočekala zaključana kapija u Kravici

U okviru obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima “zaštićene zone UN-a” Srebrenica, članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, danas su, kao i prethodnih godina, posjetili mjesta masovnih ubistava njihovih

NAŠI DANI

Preminuo prof. Mahmut Karalić – na bosanski je preveo šest kanonskih zbirki hadisa

U ponedjeljak, 11. januara 2021. godine na Ahiret je preselio ugledni alim Mahmut ef. Karalić.  Prof. Mahmut ef. Karalić rođen je 15. aprila 1950. godine u selu Radinovići kod Zenice.