Dino Bajrić pobjednik skokova na vodopadima Plive u Jajcu

Dino Bajrić pobjednik skokova na vodopadima Plive u Jajcu

Dino Bajrić iz Sarajeva pobjednik je međunarodnih skokova koji su po sedmi put održani na jedinstvenim vodopadima rijeke Plive u Jajcu.

Uprkos kiši, čarobni ambijent jednog od najljepših vodopada i jedinog u Evropi smještenog u centru grada okupio je veliki broj turista i gostiju, koji u grad nacionalnih spomenika i prirodnih ljepota dolaze iz svih krajeva.

Posebna atrakcija su skokovi sa vodopada rijeke Plive, visokog oko 22 metra. Deset učesnika iz Srbije, Crne Gore i naše zemlje skakalo je u takmičarskom dijelu u stilu “lasta”, te njih četiri u revijalnom dijelu tzv. “slobodnim stilom”.

Titulu pobjednika ove jedinstvene turističko-sportske manifestacije nakon dvije serije osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva. Drugo mjesto pripalo je Crnogorcu Evaldu Krniću, dok je trećeplasirani Rade Šćepanović, također iz Crne Gore.

Pobjednik revijalnog dijela je Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva.

Skokovi su samo dio kampanje “Doživi ljeto u Jajcu ”, koja ima za cilj obogatiti kulturno-turističku ponudu i učiniti je atraktivnijom i građane Jajca i za brojne turiste koji Jajce posjećuju u ljetnom periodu.

Nakon skokova na platou ispod vodopada slijedi koncert, a krajem mjeseca sprema se i Desant na Jajce. To je manifestacija koja na tri scene nudi nastupe domaćih i stranih umjetnika, ali i reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa Sarajevo Film Festivala.

Videoprilog FTV.

Previous Zmajevi savladali Belgiju na turniru u Estoniji
Next Muhamed Hevai Uskufi Bosnevi - prvi bosanski leksikograf

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

Željezničar je večeras u okviru 31. kola Premijer lige BiH dočekao ekipu Radnika iz Bijeljine, a utakmica je posvećena nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice – Ivici Osimu. Utakmica je

BH RAZGLEDNICA

Učenici i studenti u akciji pošumljavanja na Igmanu

Na Igmanu je danas uspješno obavljena akcija pošumljavanja pod motom “2019 sadnica za 2019. godinu”, u organizaciji Udruženja Društvo prijatelja grada Sarajeva. U akciji je učestvovalo 75 učenika, studenata i profesora

BH RAZGLEDNICA

Reportaža o Sarajevu u New York Timesu: Grad trajnog optimizma (FOTO)

U junu, nakon dugoga dana, zatekao sam se u lutanju Ferhadijom, pješačkom zonom koja datira iz 16. vijeka i smještena je u srcu Staroga Grada u Sarajevu. Za toplijih večeri,