Dino Bajrić pobjednik skokova na vodopadima Plive u Jajcu

Dino Bajrić pobjednik skokova na vodopadima Plive u Jajcu

Dino Bajrić iz Sarajeva pobjednik je međunarodnih skokova koji su po sedmi put održani na jedinstvenim vodopadima rijeke Plive u Jajcu.

Uprkos kiši, čarobni ambijent jednog od najljepših vodopada i jedinog u Evropi smještenog u centru grada okupio je veliki broj turista i gostiju, koji u grad nacionalnih spomenika i prirodnih ljepota dolaze iz svih krajeva.

Posebna atrakcija su skokovi sa vodopada rijeke Plive, visokog oko 22 metra. Deset učesnika iz Srbije, Crne Gore i naše zemlje skakalo je u takmičarskom dijelu u stilu “lasta”, te njih četiri u revijalnom dijelu tzv. “slobodnim stilom”.

Titulu pobjednika ove jedinstvene turističko-sportske manifestacije nakon dvije serije osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva. Drugo mjesto pripalo je Crnogorcu Evaldu Krniću, dok je trećeplasirani Rade Šćepanović, također iz Crne Gore.

Pobjednik revijalnog dijela je Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva.

Skokovi su samo dio kampanje “Doživi ljeto u Jajcu ”, koja ima za cilj obogatiti kulturno-turističku ponudu i učiniti je atraktivnijom i građane Jajca i za brojne turiste koji Jajce posjećuju u ljetnom periodu.

Nakon skokova na platou ispod vodopada slijedi koncert, a krajem mjeseca sprema se i Desant na Jajce. To je manifestacija koja na tri scene nudi nastupe domaćih i stranih umjetnika, ali i reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa Sarajevo Film Festivala.

Videoprilog FTV.

Previous Zmajevi savladali Belgiju na turniru u Estoniji
Next Muhamed Hevai Uskufi Bosnevi - prvi bosanski leksikograf

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Park prirode – Husremovac (FOTO)

Ukoliko krećete iz Sarajeva, nakon Krupca skrenete desno prema Bjelašnici i Igmanu…nakon 10-tak kilometara, kako kaže i putokaz, skrećete lijevo kod table na kojoj piše Trnovo, Dejčići, Pendičići. Vozite vijugavom

BH RAZGLEDNICA

Kod Sanskog Mosta podignuta velika državna zastava i otkriven Cvijet Srebrenice

Na lokalitetu kamenoloma na Zdeni kod Sanskog Mosta, na jarbolu visokom 25 metara, podignuta je najveća zastava Bosne i Hercegovine na ovim prostorima i otkriven cvijet Srebrenice u čast žrtvama

TURIZAM

Svjetsko turističko vijeće predviđa sjajnu budućnost za bosanskohercegovački turizam

  Prema najnovijim procjenama ove organizacije, Bosna i Hercegovina će u narednih deset godina povećati direktni udio sektora putovanja i turizma u BDP-u zemlje sa sadašnjih 2,6 posto na 3,4