Dodik Putinu: Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom

Dodik Putinu: Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi. 

 – Važno nam je da imamo prijatelje poput ruskog predsjednika Vladimira Putina, jer njegova privrženost Dejtonskom sporazumu štiti Republiku Srpsku – napisao je na svom Twitter nalogu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kako prenosi RTRS, da se nada da će jačati patriotske snage u RS. Dodiku je poželio uspjeh na izborima, poručivši da će to jačati saradnju pomenutog entiteta i Rusije.

– Za nas je uvijek važno da imamo prijatelje kao Vi. Tačno je, imamo izbore ja sam se kandidovao za predsjednika RS, sve ankete govore da tu neće biti problema. Nadamo se dobrom rezultatu – rekao je Dodik.

On je istakao da se raduje susretima sa ruskim predsjednikom.

– Činjenica da s vama održavamo komunikaciju jača našu poziciju. Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra utakmicu sa Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to – naveo je Dodik.

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Kadeti iz Bosne i Hercegovine potpisali ugovor za školovanje u Turskoj
Next Na privrednom Sajmu u Tešnju više od 300 izlagača iz BiH, regije i zemalja EU

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Godišnjica formiranja 4. Vmtbr, te bogibije pukovnika Bogunića i sestara Elčić

Datum formiranja 4. motorizovana brigada: 28.07.1992. godine. Datum dobijanja kolektivnog priznanja “Viteška“: 28.07.1994. godine.  Godišnjica formiranja ove brigade iz sastava Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine obilježena je jučer

NAŠI DANI

Odluka Okružnog suda u Banjaluci: Diploma direktora OSA-e nezakonito poništena

“Tužbe se uvažavaju i osporeni akt se poništava”, piše u presudu Okružnog suda u Banja Luci kojim je, formalno, poništeno Rješenje Inspektorata entiteta Republike srpske kojim je diploma direktora Obavještajno

NAŠI DANI

Izetbegović: Secesionističke politike prijete miru i stabilnosti, naše jedinstvo će ih obeshrabriti

U njemačkom gradu Koblenzu održana je tribina povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na kojoj se prisutnima obratio i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine