Dodik Putinu: Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom

Dodik Putinu: Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi. 

 – Važno nam je da imamo prijatelje poput ruskog predsjednika Vladimira Putina, jer njegova privrženost Dejtonskom sporazumu štiti Republiku Srpsku – napisao je na svom Twitter nalogu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kako prenosi RTRS, da se nada da će jačati patriotske snage u RS. Dodiku je poželio uspjeh na izborima, poručivši da će to jačati saradnju pomenutog entiteta i Rusije.

– Za nas je uvijek važno da imamo prijatelje kao Vi. Tačno je, imamo izbore ja sam se kandidovao za predsjednika RS, sve ankete govore da tu neće biti problema. Nadamo se dobrom rezultatu – rekao je Dodik.

On je istakao da se raduje susretima sa ruskim predsjednikom.

– Činjenica da s vama održavamo komunikaciju jača našu poziciju. Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra utakmicu sa Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to – naveo je Dodik.

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Kadeti iz Bosne i Hercegovine potpisali ugovor za školovanje u Turskoj
Next Na privrednom Sajmu u Tešnju više od 300 izlagača iz BiH, regije i zemalja EU

You might also like

HISTORIJA

Hiljade ljudi iz Bosne i Hercegovine i regije obilježilo godišnjicu Igmanskog marša

   Tradicionalnim maršom i polaganjem vijenaca i cvijeća na Spomen-obilježje pripadnicima Prve proleterske brigade, hiljade učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije obilježilo je godišnjicu Igmanskog marša, javlja Anadolu Agency

NAŠI DANI

Biden: Bosna u srcu Evrope – cjelovita, slobodna i mirna

Poruka novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena na 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma. – Danas se pridružujem međunarodnoj zajednici i građanima Bosne i Hercegovine u obilježavanju 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma,

NAŠI DANI

Ministar Svecla: Jedan od ubijenih terorista, Vulinov telohranitelj

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svecla saopštio je u srijedu da je jedan od srpskih terorista, ubijen u nedelju u akciji Kosovske policije u Banjskoj u Zvečanu, telohranitelj šefa Obavještajne