Domaće turističke agencije imaju veliko interesovanje klijenata

Domaće turističke agencije imaju veliko interesovanje klijenata

Prvomajski praznik idealna je prilika koju će mnogi građani Bosne i Hercegovine iskoristiti za putovanje. Zainteresiranost  vlada za Jadran a, kako kažu u turističkim agencijama, Istanbul se uvijek traži. 

Ahmed Nakić iz Turističke agencije Relax tours kaže da su  već imali nekoliko aranžmana za prvomajski praznik, te da je npr. aranžman za Istanbul prilično brzo popunjen, a putnici su već otputovali.

–  Istanbul se uvijek traži, aranžman i za sredinu maja dobro se popunjava. Za Prvi maj imamo specijalne ponude za Jadran, malo povoljnije varijante prije početka ljetnje sezone. Cijene su nešto više u odnosu na raniji period, ali posebno za Jadran vlada zainteresiranost, pogotovo za Hrvatsku – istaknuo je. Za period nakon prvomajskih praznika najavljuje Gardaland (Italija) i ističe značajnu zainteresiranost i za tu destinaciju.

Po njegovim riječima, raste i zainteresiranost stranih turista za posjetu Bosni i Hercegovini, posebno iz arapskih država. Najavljen je njihov dolazak, u značajnijem broju.

Na pitanje o situaciji u periodu opterećenom pandemijom i drugim okolnostima, Nakić naglašava da je  početkom ove kalendarske godine situacija bila solidna te da poboljšanjem epidemiološke situacije počinje ‘jedna ozbiljnija priča’.

Menadžerica prodaje u Agenciji M-97 Merhunisa Subaša Kaljanac kaže da imaju prijavljene putnike za Dubai, dvije grupe za Istanbul, te nešto rezervacija po Jadranu, uglavnom Hrvatska.

– Za Prvomajski praznik imamo najavljen dolazak većih grupa stranih turista u Bosnu i Hercegovinu – kazala je.

Generalno, ovdašnje stanovništvo dosta je zainteresovano za turistička putovanja. Imaju, kaže, dosta klijenata i rezervacija.

– Samo u martu ove godine imali smo 28 grupa na razne destinacije širom Evrope, ali i daljih destinacija poput Omana, Uzbekistana, Dubaija. U martu smo poslali na putovanje oko hiljadu osoba, na razne destinacije. Nekoliko klijenata otkazalo je putovanja, na početku rata u Ukrajini, ostali su sačekali pa se potom i predomislili – kazala je. Trenutno primaju rezervacije za ljetnu sezonu, imaju veliko interesovanje klijenata.

Izvor: Agencije

Previous Pomama za vunenim nadmadracima - ovčari ne stižu našišati ovaca
Next Talentovani bokser Dedić iz Minhena se preselio u Sarajevo: Posebno se radujem nastupima pod bosanskom zastavom

You might also like

TURIZAM

Turisti iz cijelog svijeta obilaze Titov bunker – najveću vojnu tajnu bivše SFRJ

Reprezentativna turistička atrakcija za turiste iz cijelog svijeta je Titov nuklearni bunker u Konjicu, jedna od najstrožih vojnih tajni bivše Jugoslavije za čiju je izgradnju potrošeno 4,6 milijardi američkih dolara,

TURIZAM

Qatar Airways uvodi direktnu liniju za Sarajevo

Aviokompanija Qatar Airways najavila je da će od novembra 2016. godine organizirati direktne letove na relaciji Doha i Sarajevo tri puta sedmično, kazali su Feni njeni zvaničnici. Govoreći tokom posjete Sarajevu, menadžer Qatar Airwaysa

BH RAZGLEDNICA

Boračko jezero, idealno mjesto za odmor i rekreaciju u ljetnim danima (Video)

Boračko jezero ugnijezdilo se na sjeveroistočnoj strani planine Prenj, pa svojom ljepotom privlači brojne turiste da ga posjete i uživaju u svim blagodetima prirode koje nudi ovo mjesto.