Domaće turističke agencije imaju veliko interesovanje klijenata

Domaće turističke agencije imaju veliko interesovanje klijenata

Prvomajski praznik idealna je prilika koju će mnogi građani Bosne i Hercegovine iskoristiti za putovanje. Zainteresiranost  vlada za Jadran a, kako kažu u turističkim agencijama, Istanbul se uvijek traži. 

Ahmed Nakić iz Turističke agencije Relax tours kaže da su  već imali nekoliko aranžmana za prvomajski praznik, te da je npr. aranžman za Istanbul prilično brzo popunjen, a putnici su već otputovali.

–  Istanbul se uvijek traži, aranžman i za sredinu maja dobro se popunjava. Za Prvi maj imamo specijalne ponude za Jadran, malo povoljnije varijante prije početka ljetnje sezone. Cijene su nešto više u odnosu na raniji period, ali posebno za Jadran vlada zainteresiranost, pogotovo za Hrvatsku – istaknuo je. Za period nakon prvomajskih praznika najavljuje Gardaland (Italija) i ističe značajnu zainteresiranost i za tu destinaciju.

Po njegovim riječima, raste i zainteresiranost stranih turista za posjetu Bosni i Hercegovini, posebno iz arapskih država. Najavljen je njihov dolazak, u značajnijem broju.

Na pitanje o situaciji u periodu opterećenom pandemijom i drugim okolnostima, Nakić naglašava da je  početkom ove kalendarske godine situacija bila solidna te da poboljšanjem epidemiološke situacije počinje ‘jedna ozbiljnija priča’.

Menadžerica prodaje u Agenciji M-97 Merhunisa Subaša Kaljanac kaže da imaju prijavljene putnike za Dubai, dvije grupe za Istanbul, te nešto rezervacija po Jadranu, uglavnom Hrvatska.

– Za Prvomajski praznik imamo najavljen dolazak većih grupa stranih turista u Bosnu i Hercegovinu – kazala je.

Generalno, ovdašnje stanovništvo dosta je zainteresovano za turistička putovanja. Imaju, kaže, dosta klijenata i rezervacija.

– Samo u martu ove godine imali smo 28 grupa na razne destinacije širom Evrope, ali i daljih destinacija poput Omana, Uzbekistana, Dubaija. U martu smo poslali na putovanje oko hiljadu osoba, na razne destinacije. Nekoliko klijenata otkazalo je putovanja, na početku rata u Ukrajini, ostali su sačekali pa se potom i predomislili – kazala je. Trenutno primaju rezervacije za ljetnu sezonu, imaju veliko interesovanje klijenata.

Izvor: Agencije

Previous Pomama za vunenim nadmadracima - ovčari ne stižu našišati ovaca
Next Talentovani bokser Dedić iz Minhena se preselio u Sarajevo: Posebno se radujem nastupima pod bosanskom zastavom

You might also like

TURIZAM

Ipak korist od Titovog bunkera u Konjicu: Danas je prostor za umjetnike i privlači pažnju vodećih svjetskih medija

Projekat Bijenale D-0 ARK Underground nastavlja da privlači pažnju najznačajnijih svjetskih medija. Titov bunker u Konjicu zauzima prostor od 6.500 kvadratnih metara. Podzemni grad u obliku potkovice i kodnog naziva

BH RAZGLEDNICA

Britanski Telegraph: Posjetite Mostar umjesto pretrpanog Dubrovnika

Ugledni britanski list Telegraph u svojoj opsežnoj reportaži turistima je preporučio Mostar, navodeći niz razloga zašto treba posjetiti ovaj grad. “U proteklim godinama Balkan je postao privlačna destinacija, a ljubitelji

TURIZAM

Turisti iz zavidovićkih kamenih kugli crpe pozitivnu energiju

  Najveće nalazište kamenih kugli u našoj zemlji je na području Zavidovića, gdje ih je na više lokacija pronađeno stotinjak. U Parku kamenih kugli na lokaciji Duboki potok sačuvano je