Dr. Izetbegović nakon smjene: ‘Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu’

Dr. Izetbegović nakon smjene: ‘Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu’

Sebija Izetbegović smijenjena je sa pozicije generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Alen Pilav je danas izabran za vršioca dužnosti generalnog direktora najvećeg kliničkog centra u dravi.

U nastavku komentar dosadašnje direktorice.

-Kad za 8 godina(2 mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS vratim 100 miliona KM dugovanja,nadoknadim 10 miliona KM lažno prikazanih zaliha,isplatim cca 4 miliona KM po tužbama uposlenika klinike za Ortopediju KCUS,kupim novu opremu milionskih vrijednosti na svim klinikama,popravim uposlenicima plate koje najmanje 10 godina nisu rasle,izborim se za pristojnije plate nastavnog kadra iz KCUS na Medicinskom fakultetu,ukinem korupciju i pljačku,zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme-steknem neprijatelje,mediokritete koji ne oprastaju uspjeh a veže ih ista politička agenda pa oni smisle prljavu osvetu.Smisle da mi pokradu iz dosijea dio dokumenata,ukradu i otmu titule i pokrenu nevidjenu medijsku hajku protiv mene.To nije trajalo samo 8 g nego treba dodati i one 3 godine vodjenja Opste bolnice koju sam takodjer zatekla u rasulu i dugovanjima a ostavila 1,7 miliona KM u plusu.
Ponosna na sve sto sam uradila,zahvaljujuci vrijednim ljudima koji su mi bili saradnici,bila sam izvrsna direktorica ,bez imalo lažne skromnosti.
Vrijeme ce pokazati a sud ce dokazati, ako Bog da.
Nametnuti premijer FBIH( imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja)nestrpljiv da se dočepa KCUS nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu,protivno zakonu.
Svakako ce to imati sudski epilog jer cu ih tuziti.
Negdje ja njih i razumijem jer su to ljudi koji nikad nikakav uspjeh nisu napravili pa umiju samo silom da funkcioniraju.A sila nije Bogu mila a nije ni meni.Samo me podstice da se još jače borim.
Šta god su radili nisu me umorili.
Osjecam snagu kojom bih mogla voditi jos 2 klinička centra sa lakoćom,uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem.
Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu,dokazala sam to.KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko 1 milion KM.
Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne.
Ovakav zagrljaj tesko bolesnog djeteta,koje gotovo nikome nije prilazilo,vrijedi više od svih onih mediokriteta koje sam spomenula.
Uvijek bih izabrala ovaj zagrljaj nego sve njih,i radila bih isto.Red,rad,disciplina.

Previous Tri nove aviokompanije na Sarajevskom aerodromu i jedna na Aerodromu Tuzla
Next U Bosanskoj Otoci gradi se novi pješački most 

You might also like

RIJEČ

Dr. Norman Finkelstein: „Zapadnjaci hodaju okolo bez odjeće, a govore da su muslimani ‘nazadni’!“

Ugledni američki borac za ljudska prava, dr. Norman Finkelstein, iako je porijeklom Jevrej kojem su svi članovi porodice stradali u nacističkim logorima, čitav život je posvetio borbi za prava muslimana

KULTURA I UMJETNOST

Hadžihafizbegović: Meni na sedam dana Bosna nedostaje. Palestinci su nama svima održali lekciju.

O karijeri Emira Hadžihafizbegovića najbolje govore osvojene nagrade i broj projekata – u 38 godina snimio je više od 65 igranih filmova, 10 serija, glumio u više od 2500 pozorišnih

KULTURA I UMJETNOST

Glumac Aleksandar Seksan: Generalno smo stvarno dobar narod

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih glumaca Aleksandar Aco Seksan za pola decenije profesionalnog teatarskog i filmskog života ostvario je niz važnih uloga, ne dozvoljavajući ni sebi ni publici lošu igru. Bivši