Dragan Vikić i Jusuf Pušina oslobođeni optužbe za ratni zločin u Sarajevu

Dragan Vikić i Jusuf Pušina oslobođeni optužbe za ratni zločin u Sarajevu

Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom oslobodio bivšeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH Dragana Vikića i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju Jusufa Pušinu, javlja AA.

Prvostepenom presudom oslobođeni su i Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, koji su zajedno sa Vikićem i Pušinom bili optuženi za ubistva osam zarobljenika počinjena u sarajevskom Velikom parku 22. aprila 1992. godine.

Presuda je izrečena Vikiću, koji je optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušini, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju, te Uzunoviću i Čovčiću, koji se terete kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Previous Penzije u Federaciji Bosne i Hercegovine povećavaju se za 11 posto
Next Iskorak na SP-u rezultat je desetogodišnjih ulaganja u mlade hokejaše

You might also like

NAŠI DANI

Smeta li Evropi energetska nezavisnost Bosne i Hercegovine?

  Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odgodio je izjašnjavanje o davanju garancija za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, na što je apelovala i sama Energetska zajednica. Radilo

NAŠI DANI

Fikret Abdić opozvan s mjesta načelnika Velike Kladuše

Općinsko vijeće Velike Kladuše danas je izglasalo opoziv načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića na inicijativu vijećnika SDA, NES-a, SDP-a, Naše stranke, dva nezavisna vijećnika i jednog iz redova DNZ-a.

NAŠI DANI

Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota

Mia Bjelogrlić, kćerka srbijanskog glumca i filmskog producenta Dragana Bjelogrlića, već danima dobija uvrede zbog stava o ratnom zličincu Ratku Mladiću, koga je žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u