Drugo zlato za Kosovo na Olimpijadi u Tokiju!

Drugo zlato za Kosovo na Olimpijadi u Tokiju!

Kosovska džudistkinja Nora Gjakova na Olimpijskim igrama u Tokiju svojoj zemlji donijela je drugu medalju na ovogodišnjoj Olimpijadi.

Gjakova, koja se takmiči u kategoriji do 57 kilograma – osvojila je zlato!

Ova 29-godišnjakinja iz Peći, osigurala je Kosovu drugu olimpijsku medalju na ovogodišnjim OI, nakon što je prvu u subotu osvojila džudistkinja Distria Krasniqi.

Kosovo se u ovom momentu nalazi na visokom 7. mjestu među osvajačima medalja u Tokiju, vodeće su Sjedinjene Države. Do sada su sportisti iz 41 zemlje osvojili odličje na aktuelnoj Olimpijadi.

Kosovu je ovo drugo učešće na Olimpijskim igrama. U Riju 2016. godine, Majlinda Kelmendi je osvojila prvu zlatnu medalju za Kosovo.

Sigurno veliki uspjeh i radost za mladu državu, ali i tuga i dan žalosti danas nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u RH. U autobusu koji je vozio iz Njemačke za Kosovo poginulo je deset državljana Kosova.

Previous Ljetna turistička sezona u NP Una u punom jeku
Next Gordana Tadić razriješena dužnosti glavne državne tužiteljice

You might also like

NAŠI DANI

Komandant EUFOR-a: Nisam upoznao posvećenije i profesionalnije vojnike od onih u OSBiH

Još nisam upoznao posvećenije i profesionalnije vojnike i časnike od onih u OSBiH – rekao je komandant EUFOR-a general-bojnik Reinhard Trischak, govoreći nedavno o odnosu koji EUFOR ima prema Oružanim snaga

NAŠI DANI

Bevanda nastavlja s opstrukcijama. OHR poručuje – Ne postoji prepreka da VM odobri potrebna sredstva

Ured visokog predstavnika odbacio je tvrdnje da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ne može osigurati sredstva za Centranu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine, kao i stav čelnika HDZ BiH da

NAŠI DANI

Primanja zastupnika u Parlamentu FBiH smanjena za hiljadu BAM!

Primanja profesionalnih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH umanjena su za oko hiljadu maraka mjesečno. Administrativna komisija ovog doma, na prijedlog predsjednice Komisije i potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović, usvojila je