Dumić: Na meni je da igram, ako dobijem poziv iz BiH bit ću najsretniji na svijetu


Mladi stoper Brondbyja

Dario Dumić, stoper Brondbyja, iskoristio je pauzu u danskom prvenstvu kako bi posjetio rodni grad, Sarajevo. Iskoristili smo priliku da s njim razgovaramo o Sarajevu, Bosancima, Brondbyju, Danielu Aggeru i naravno reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja je neizbježna tema.

“Osjećam se lijepo u Sarajevu. Došao sam da obiđem baku i dedu, da se družim sa prijateljima”, rekao je na početku razgovora za SCsport.ba Dumić, koji koristi svaku priliku da posjeti svoj rodni grad.

Mladi stoper uporedio je Sarajevo i Kopenhagen, te Bosance i Dance.

“Čini mi se da ovdje narod opuštenije živi, dok su kod nas u Danskoj ljudi malo zakočeni”, dodao je Dumić, koji ističe da se više nasmije sa Bosancima.

“Jako sam zadovoljan. Ponovo sam izborio mjesto u prvih jedanaest, nakon dovođenja dva stopera – Daniela Aggera i Fredrika Semb Bergea. Što se kluba tiče, cilj nam je biti među top tri, a trenutno smo četvrti tako da ne možemo biti zavoljni”, rekao je 22-godišnji defanzivac.

Dumić je isticao da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu još dok je nastupao za omladinske selekcije danske reprezentacije, a ta želja iz dana u dan je rasla. Mladi stoper ističe da bi volio da ga neko samo pogleda i da onda odluči da li je potreban reprezentaciji ili ne.

“Ja sam izjavio da želim igrati za BiH kad sam imao 16-17 godina. Oni koji ne vjeruju mogu da na googleu potraže intervju. To nikad nisam krio. Ako je to bilo krivo Dancima, mogli su da me ne pozovu, ali ipak su me zvali. Možda i nisu čuli za to”, rekao je Dumić, te je dodao:

“Problem je što mene sigurno niko od selektora, pomoćnih trenera… nije gledao. Ne vjerujem da su oni gledali utakmice danskog prvenstva. Najbolje bi bilo da me pogledaju utakmicu i da onda vide”.

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o tetovaži Dumića koja je posvećena njegovoj domovini Bosni i Hercegovini. Na kraju razgovora za SCsport.ba 22-godišnji Sarajlija za posjetitelje našeg portala pokazao je tetovažu na kojoj piše: “Ne mogu je oni nikada mrziti koliko je ja volim”.

Dumić je prvi put govorio pred kamerama na bosanskom jeziku. Šta je sve rekao u razgovoru za SCsport.ba poslušajte i pogledajte u priloženom videu.

scsport.ba

Previous Pod pokroviteljstvom Grada Prijedora dodijeljena nagrada ratnom zločincu Velimiru Đuriću
Next Napredak iz Tešnja: Šiju odjeću svjetskih modnih brendova

You might also like

SPORT

Stiže svjetska elita: Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu Četvrta stanica sezone na Hell's Gateu (SAD) bila je kombinacija divlje zabave na

NAŠI LJUDI

Zvijezda Man. Uniteda Zlatan Ibrahimović tvrdi da je žrtva skrivenog rasizma švedskih medija

  36-godišnjak od bosanskog oca i hrvatske majke vjeruje da zaslužuje bolje poslije njegovih postignuća… Zlatan Ibrahimović tvrdi da je bio žrtva tajnog rasizma u svojoj rodnoj Švedskoj, pišu britanski

SPORT

Intervju: Amel Tuka, treći najbrži bijelac u historiji

  Fokus svjetske sportske javnosti posljednjih mjeseci postao je mladi bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka koji ističe kako je osvajanje prvog mjesta na Dijamantskoj ligi u Monacu ove godine bio očekivani redoslijed