Dumić: Na meni je da igram, ako dobijem poziv iz BiH bit ću najsretniji na svijetu


Mladi stoper Brondbyja

Dario Dumić, stoper Brondbyja, iskoristio je pauzu u danskom prvenstvu kako bi posjetio rodni grad, Sarajevo. Iskoristili smo priliku da s njim razgovaramo o Sarajevu, Bosancima, Brondbyju, Danielu Aggeru i naravno reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja je neizbježna tema.

“Osjećam se lijepo u Sarajevu. Došao sam da obiđem baku i dedu, da se družim sa prijateljima”, rekao je na početku razgovora za SCsport.ba Dumić, koji koristi svaku priliku da posjeti svoj rodni grad.

Mladi stoper uporedio je Sarajevo i Kopenhagen, te Bosance i Dance.

“Čini mi se da ovdje narod opuštenije živi, dok su kod nas u Danskoj ljudi malo zakočeni”, dodao je Dumić, koji ističe da se više nasmije sa Bosancima.

“Jako sam zadovoljan. Ponovo sam izborio mjesto u prvih jedanaest, nakon dovođenja dva stopera – Daniela Aggera i Fredrika Semb Bergea. Što se kluba tiče, cilj nam je biti među top tri, a trenutno smo četvrti tako da ne možemo biti zavoljni”, rekao je 22-godišnji defanzivac.

Dumić je isticao da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu još dok je nastupao za omladinske selekcije danske reprezentacije, a ta želja iz dana u dan je rasla. Mladi stoper ističe da bi volio da ga neko samo pogleda i da onda odluči da li je potreban reprezentaciji ili ne.

“Ja sam izjavio da želim igrati za BiH kad sam imao 16-17 godina. Oni koji ne vjeruju mogu da na googleu potraže intervju. To nikad nisam krio. Ako je to bilo krivo Dancima, mogli su da me ne pozovu, ali ipak su me zvali. Možda i nisu čuli za to”, rekao je Dumić, te je dodao:

“Problem je što mene sigurno niko od selektora, pomoćnih trenera… nije gledao. Ne vjerujem da su oni gledali utakmice danskog prvenstva. Najbolje bi bilo da me pogledaju utakmicu i da onda vide”.

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o tetovaži Dumića koja je posvećena njegovoj domovini Bosni i Hercegovini. Na kraju razgovora za SCsport.ba 22-godišnji Sarajlija za posjetitelje našeg portala pokazao je tetovažu na kojoj piše: “Ne mogu je oni nikada mrziti koliko je ja volim”.

Dumić je prvi put govorio pred kamerama na bosanskom jeziku. Šta je sve rekao u razgovoru za SCsport.ba poslušajte i pogledajte u priloženom videu.

scsport.ba

Previous Pod pokroviteljstvom Grada Prijedora dodijeljena nagrada ratnom zločincu Velimiru Đuriću
Next Napredak iz Tešnja: Šiju odjeću svjetskih modnih brendova

You might also like

SPORT

Bosanski bokser nokautom slavio protiv njemačkog borca koji je imao 8 pobjeda u isto toliko borbi

U subotu 29.4. odrzana je profi boks revija u Njemackoj u Oberhausenu. Danijal Alagic se borio protiv domaceg neporazenog borca , Patric Schafera koji dolazi iz Ugro box kluba iz

SPORT

Kenan Karahodžić, novi košarkaški Zmaj: Evropa će od nas strahovati

Karahodžić nije imao dilemu za koga će igrati. Izabrao je Bosnu i Hercegovinu, a ljubav prema bh. dresu najbolje pokazuje činjenica da dvije godine dolazi na okupljanja mladih reprezentacija, iako

SPORT

Majka Bošnjakinja, otac Nigerijac – Talentovani fudbaler Ajaxa želi igrati za Bosnu!

Talentovani mladi nogometaš Ajaxa koji ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine, Precious Ugwu, odlučio je napraviti konkretne poteze kako bi zaigrao za našu reprezentaciju. Naime, kako je ekskluzivno otkriveno za SportSport.ba,