Džejla Makaš Bosni i Hercegovini donijela srebro, Nedžad Husić bronzu sa seniorskog EP

Džejla Makaš Bosni i Hercegovini donijela srebro, Nedžad Husić bronzu sa seniorskog EP

Džejla Makaš i Nedžad Husić, reprezentativci naše države u taekwondou, danas su Bosni i Hercegovini donijeli dvije medalje sa seniorskog Evropskog prvenstva u olimpijskom taekwondou!

U fantastičnom nastupu u Beogradu, Makaš je postala viceprvakinja Evrope, što je njen najbolji rezultat u karijeri, dok je Nedžad Husić osvojio bronzu.

Sa bronzom, koju je jučer osvojila Ada Avdagić, ujedno je ostvaren i zacrtani cilj Taekwondo saveza BiH, s obzirom na to da smo najavljivali i očekivali najmanje tri postolja, što se na kraju i desilo.

Ovo je ujedno i pokazatelj koliko je bitno ulagati u perspektivne sportiste, koji to vraćaju na najboljo mogući način – medaljama za Bosnu i Hercegovinu.

Čestitamo svim našim takmičarima i njihovim trenerima, na fantastičnom nastupu na seniorskom EP, koji nam je donio i dodatnu motivaciju da nastavimo ulagati u naš perspektvni tim – poručuju iz TAEKWONDO SAVEZA Bosne i Hercegovine.

Previous Svečano ispraćena 474. generacija maturanata i 42. generacija maturantica Gazi Husrev-begove medrese
Next Sandžak: Upriličeno svečano podizanje bošnjačke nacionalne zastave 

You might also like

SPORT

Prvo mjesto za bosansku biciklistkinju na Svjetskom kupu u Poljskoj

Lejla Tanović Njemčević osvojila je prvo mjesto na UCI Svjetskom kupu u maratonu u Poljskoj! ‘Ovo je moja druga zlatna medalja sa Svjetskog kupa ali prva koju sam osvojila individualno’

SPORT

Marković: Siguran sam da nas ima dovoljno koji volimo Bosnu i koji ćemo sve učiniti da spasimo svoj klub

Bosanski košarkaški trener, bivši igrač sarajevske Bosne (u KK Bosna počeo a kasnije i završio profesionalnu karijeru) i legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se javnosti povodom nezavidne situacije

SPORT

Red Bull Cliff Diving i ove godine dolazi u Mostar

Red Bull Cliff Diving Svjetska serija vraća se u svojoj 14. sezoni s tri potpuno nove lokacije i osvježenom postavom skakača, ali Mostar je opet dio turneje! Od 2009. Red Bull Cliff