Džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić se kvalifikovale na Olimpijske igre u Parizu

Džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić se kvalifikovale na Olimpijske igre u Parizu

Bosanskohercegovačke džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić su se kvalifikovale za Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Parizu. 

Cerić (33) i Samardžić (26) su ostvarile olimpijske norme, te su pored Lane Pudar postale druga i treća predstavnica Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama.

BIH olimpijki Larisi Cerić, Olimpijske igre Pariz 2024 će biti treće po redu, dok će Aleksandra Samardžić debitovati na OI Pariz 2024 koje se svečano otvaraju 26. jula.

U nastavku pročitajte izjave naših vrhunskih džudistkinja.

LARISA CERIĆ: “Ove posljednje tri godine su bile pravi rolerkoster uspjeha, neuspjeha, pobjeda, poraza, emocija, lijepih i ružnih trenutaka, ali sa ponosom mogu reći da sam ispunila normu za svoje treće Olimpijske Igre. Kada sam odlučila sa svojim trenerima Branislavom Crnogorcem i Arijanom Jahom da ćemo pokušati još jednom da se kvalifikujem i da probam da osvojim jedinu medalju koju nisam osvojila u svojoj bogatoj sportskoj karijeri, presudilo je to što se Olimpijske Igre održavaju u Parizu. Daleke 2009. godine sam u Parizu osvojila zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a u istom gradu svoju prvu Grand Slam medalju 2015. godine. Nadam se da će mi Pariz i ovaj put biti sretan i da ću uspjeti ostvariti svoju najveću želju. Posebno sam sretna što imam najbolje trenere, Branu i Arijanu, koji su svoj život posvetili džudo sportu i svojim sportistima. Iz godine u godinu hrabro koračamo naprijed kao jedan tim bez obzira na sve prepreke. Hvala vam na godinama bezuslovne podrške. Posebno me raduje činjenica da će Džudo savez BiH ove godine imati dvije predstavnice, Aleksandra čestitam ti na ispunjenoj ‘A’ normi za Olimpijske Igre. Ti si to zaslužila!

ALEKSANDRA SAMARDŽIĆ: “Zvanično je, idem na svoje prve Olimpijske igre. Ove kvalifikacije su bile dug put koji je završio na najbolji mogući način. Prije svega želim se zahvaliti svojoj porodici, roditeljima i sestrama. Ne postoje riječi kojima mogu opisati koliko sam zahvalna Bogu što imam porodicu poput naše i koliko sam zahvalna vama što me ovoliko volite i podržavate. Vi ste moja najveća snaga i motivacija i bez vas apsolutno ništa ne bi bilo moguće. Hvala mojim najbližim saputnicima na ovom putovanju, Anđeli Samardžić, Toniju Miletiću i Larisi Cerić za svaki pređeni kilometar, svaki zajednički trening i razgovor podrške kad je bilo teško. Možda u Pariz idemo samo Lara i ja, ali ne sumnjajte da Anđela i Toni posjeduju jednak kvalitet i sigurna sam da je Los Angeles njihov. Svako ko se imalo razumije u ovaj sport zna da uz puno truda i rada, malo vjere i sreće, tamo je sve moguće!

Čestitamo Larisi i Aleksandri i Džudo savezu Bosne i Hercegovine i radujemo se njihovom nastupu na Olimpijskim igrama Pariz 2024!

Previous Helez: Oni koji danas rade protiv Bosne i Hercegovine trebaju nešto da nauče iz prošlosti
Next Spomen ploča ubijenim učenicima Srednje elektrotehničke škole u Buča Potoku

You might also like

SPORT

Priča o neobičnom terenu privukla Katarane; spremni da grade i obraduju sportsku raju u mjestu kod Breze

Slike nogometnog terena u Vijesolićima kod Breze nakon objave portala SportSport obišle su region, ali i mnogo šire. Mještani Vijesolića su tada kazali da sreću čine male stvari, a vlastitim

NAŠI LJUDI

Grad Frankfurt investirao tri miliona eura u novi stadion na kojem igra SV BKC Bosna Frankfurt

Jedan od tradicionalnih oblika organizovanog djelovanja zajednica dijaspore je sport gdje opravdano prednjači fudbal. Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina, koji je već tri decenije jedan od najuspješnijih fudbalskih

SPORT

FKS: IDEMO U BITKU ZA SPAS BH. FUDBALA

Dešavanja kojima smo svjedočili sinoć samo su kulminacija sudijskih pljački koje posmatramo godinama unazad. U Bosni i Hercegovini se ne igra fudbal, igra se druga igra van terena. Za posljedicu