Elvedina Muzaferija 16. u finalu Svjetskog kupa

Elvedina Muzaferija 16. u finalu Svjetskog kupa

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 16. mjesto u finalu Svjetksog kupa i tako okončala uspješnu sezone na ovom takmičenju, javlja Anadolu.

U austrijskom Saalbachu danas se održala utrka spusta, na kojoj je Muzaferija nastupila sa startnim brojem 20 i osvojila 16. mjesto s vremenom 1:46.96.

Muzaferija je jučer nastupila i u finalu superveleslaloma, ali nije završila utrku.

Prva je bila Austrijanka Cornelia Huetter (1:45.08), druga Slovenka Ilka Stuhec (+0.17), a treća Italijanka Nicole Delago (+0.49).

Muzaferija je u disciplini spust zauzela 24. mjesto sa 69 osvojenih bodova. U ukupnom poretku Svjetskog kupa ​​​​​​​završila je na 54. mjestu (151 bod), što su sjajni rezultati u odnosu na uvjete koje ima bh. skijašica iz Visokog.

Previous Bivša HDZ-ova ministrica finansija dobija novu funkciju: Jelka Milićević bit će nova zamjenica direktora Agencije za bankarstvo FBiH!
Next Stotine volontera čistilo obale rijeka u novošeherskom kraju kod Maglaja

You might also like

SPORT

„Para Challenge kup Bihać 2021“: 85-godišnji Ibrahim Kalesić najstariji učesnik (Video)

Iznad Bihaća, padobranske kupole danas su prošarale bihaćko nebo. Nakon tri godine pauze, na nebu iznad Bihaća izvedeni su padobranski skokovi. ‘Para Challenge Cup Bihać 2021’ čiji je organizator Aero-centar

SPORT

Pezer i Tuka u finalu Evropskog prvenstva

Za nastup bosanskohercegovačkih atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu već sada se može reći da je uspješan i da su ostvareni planirani rezultati, a to je, prije svega, plasman dva

SPORT

Bronzanoj na EYOF-u Iman Avdić komšije priredile sjajan doček

Iman Avdić mlada plivačica iz Sarajeva osvojila je bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu na 16. Ljetnom Evropskom olimpijski festival za mlade Banska Bystrica 2022 (EYOF). Danas je stigla kući