Emir Begović sa svojom šestočlanom porodicom doselio u rodno Goražde, namjerava investirati u sport i rekreaciju

Emir Begović sa svojom šestočlanom porodicom doselio u rodno Goražde, namjerava investirati u sport i rekreaciju

Emir Begović, bivši njemački i evropski šampion u kick boxu, vratio se u Goražde! Želi otvoriti najmoderniji fitness studio centar u Bosni i Hercegovini i školu borilačkih sportova…

Emir Begović, rođeni Goraždanin, povratnik iz Oberhausena (Njemačka) dugogodišnji je uspješan poslovan čovjek koji u zapadnoj Evropi razvija posao već od 2008. godine u veoma zahtjevnoj i odgovornoj branši, sektor sigurnosti.
„BEG Protect“ je jedna od najkompletnijih kompanija kada je u pitanju zaštita lica i imovine. Ovdje se pružaju usluge obezbjeđenja događaja, fizička zaštita VIP osoba, protivpožarna zaštita, usluge detektivske agencije i još mnoge druge, što je ovu uspješnu kompaniju nedavno pretvorilo u BEG grupaciju.

Ovaj uspješan mladi čovjek je prije godinu dana sa svojom šestočlanom porodicom doselio u rodni grad gdje želi ponuditi kvalitetni sadržaj življenja i to u oblasti sporta, gdje je također vrlo ostvaren. Begović je majstor borilačkih vještina – Kick box i Thai box, te rijedak stručnjak na tlu Evrope. Godine 2000. postao je prvakom Njemačke u ovoj disciplini, a godinu dana kasnije i evropski šampion. Od strane svjetske Kick boxing federacije rangiran je u najprestižniju „A kategoriju“ boraca. Licencirani je trener koji svoje znanje i iskustvo želi prenijeti na mlade Goraždane.

Investitor spreman uložiti milion maraka, čeka se odgovor gradskih vlasti!

U planu ima izgradnju najmodernijeg Studio fitness centra u Bosni i Hercegovini koji bi se prostirao na oko 1000 m2 i ovih dana je u intenzivnim pregovorima sa gradskim vlastima u potrazi za povoljnom lokacijom za ovu vrstu investicije. Fitness studio centar u svom sadržaju će ponuditi najmodernije sportske rekvizite za vrhunske bodybuilding treninge, arenu za borilačke sportove, fitness prostorije za žene, saune, dječija igraonica, mliječni restoran, moderne svlačionice sa tuš kabinama i drugo, što će grad Goražde izdići na sami vrh rang liste kada je u pitanju sportska infrastruktura na prostorima Balkana.

Koliki je Begović lokal-patriota, društveno odgovorna osoba posvećena svome gradu, govori podatak da ovaj centar ne pravi u komercijalne svrhe. Investicija od preko milion KM u Goraždu, sa ekonomskog aspekta uopće nije isplativa. Ekonomski stručnjaci mu ne savjetuju takva ulaganja. Međutim, kako sam osnivač kaže, profit nije u prvom planu već želja da se pomogne rodnom gradu i poboljša kvalitet života. Fitness centar će biti otvoren za sve ljude, svih starosnih dobi…
„U zapadnoj Evropi je potpuno normalno vidjeti penzionere i zaposlene ljude u srednjim  godinama da redovno prakticiraju rekreativni sport“ – ističe Begović. Odvojiti omladinu od ulica i oplemeniti novim sportskim vještinama je jedan od glavnih prioriteta ovog sportskog znalca.


Sa kolikim ushićenjem su mladi prihvatili ovu ideju ne treba posebno naglašavati. Ono čime nije zadovoljna goraždanska javnost jeste činjenica da „razgovori“ sa gradskim vlastima predugo traju. S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, saznajemo da se gradske službe trude da nađu najbolje rješenje, kako sa aspekta lokacije, tako i sa aspekta najpovoljnijih uslova prodaje gradskog zemljišta kako bi se što više olakšalo investitoru u njegovim nastojanjima. Očekujemo dobre vijesti uskoro!

Izvor

Previous U Sarajevu danas počinje 4. AJB DOC Film Festival
Next U Londonu promovirana Britansko-bosanskohercegovačka privredna komora

You might also like

ŽIVOT

Starac Izet Dedić brežuljkom i nabujalim potokom zaklonjen od civilizacije: Život uz koze i Sokrata

Izet je kozar, voćar, filozof i mudrac. Pročitao je nekoliko hiljada knjiga, najviše iz književnosti i filozofije. Vjeruje da je svaki posao dobar ako čovjeka rješava od makar tri zla:

ŽIVOT

Otišli u Njemačku da zarade, u Bosnu se vratili gladni i žedni

– Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Njemačkoj smo bili i gladni i žedni. U Bosnu se vraćamo prevareni, bez marke – ispričali su za „Dnevni avaz“ Zeničani

ŽIVOT

I sportski kolektivi se uključili u pronatalitetnu politiku Općine Tešanj

Zahvaljujući projektima pronatalitetne politike, Općina Tešanj je svijetli primjer kada je u pitanju prirodni priraštaj u našoj zemlji. Usljed pandemije, prošle godine je evidentiran jednak broj rođenih i umrlih, ali