Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će ove sedmice u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Susret sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine planiran je za petak u glavnom gradu, a i član Predsjedništva M. Dodik, koji u posljednje vrijeme bojkotuje rad ove državne institucije, potvrdio je da će prisustvovati sastanku sa Erdoganom u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik su se polovinom marta susreli sa turskim predsjednikom u Ankari, kada je potpisan Sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd, podsjećaju mediji.

Planom za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo predviđena je izgradnja trase brze autoceste od Sarajeva preko Pala i Višegrada do granice sa Srbijom, te izgradnje autoputa od Sarajeva preko Zenice, Tuzle, Brčkog i Bijeljine do granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom na Rači, gdje je predviđena izgradnja novog mosta i pripadajućeg graničnog prelaza.

Prethodno je početkom maja u Bosni i Hercegovini boravio ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čaušolu (Mevlüt Çavuşoğlu), koji se susreo sa članovima bh. Predsjedništva.

Čavušolu je kazao da će Turska raditi na unaprjeđenju ekonomske saradnje i angažmanu na povećanju turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Erdogan je sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine održao sastanak i na marginama samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se održao u junu mjesecu u turskoj Antaliji.

Previous Priča Lamije Brkić: Nakon pet godina školovanja u Turskoj, vraća se u domovinu
Next Na suđenju Kosoriću i Tešiću za genocid u Srebrenici: Djevojke i djevojčice su vodili na silovanje

You might also like

NAŠI DANI

Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

  U velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju potpisani su ugovori za stipendiranje studenata u školskoj 2017/2018. godini. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 344

NAŠI DANI

Pravna država na djelu! Zukić i Fazlagić predati Tužilaštvu KS: stranačke kadrove zapošljavali u javna preduzeća

Amir Zukić, generalni sekretar SDA, koji je uhapšen u sinoć u Sarajevu u nastavku policijske akcije “Bosna”, predat je danas u nadležnost Tužilaštva KS. – Nakon što su ispitani od

NAŠI DANI

Bundestag prihvatio rezoluciju o Bosni i odobrio njemačke vojnike u misiji EUFOR

Bundestag je glasovima zastupnika vladajuće koalicije i oporbenih demokršćana odobrio ponovno slanje njemačkih vojnika u misiju EUFOR te prihvatio rezoluciju o BiH. Zastupnici govore o povijesnoj odluci, izvještava DW. Posljednjeg