Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će ove sedmice u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Susret sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine planiran je za petak u glavnom gradu, a i član Predsjedništva M. Dodik, koji u posljednje vrijeme bojkotuje rad ove državne institucije, potvrdio je da će prisustvovati sastanku sa Erdoganom u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik su se polovinom marta susreli sa turskim predsjednikom u Ankari, kada je potpisan Sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd, podsjećaju mediji.

Planom za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo predviđena je izgradnja trase brze autoceste od Sarajeva preko Pala i Višegrada do granice sa Srbijom, te izgradnje autoputa od Sarajeva preko Zenice, Tuzle, Brčkog i Bijeljine do granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom na Rači, gdje je predviđena izgradnja novog mosta i pripadajućeg graničnog prelaza.

Prethodno je početkom maja u Bosni i Hercegovini boravio ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čaušolu (Mevlüt Çavuşoğlu), koji se susreo sa članovima bh. Predsjedništva.

Čavušolu je kazao da će Turska raditi na unaprjeđenju ekonomske saradnje i angažmanu na povećanju turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Erdogan je sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine održao sastanak i na marginama samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se održao u junu mjesecu u turskoj Antaliji.

Previous Priča Lamije Brkić: Nakon pet godina školovanja u Turskoj, vraća se u domovinu
Next Na suđenju Kosoriću i Tešiću za genocid u Srebrenici: Djevojke i djevojčice su vodili na silovanje

You might also like

NAŠI DANI

Bratimile se dvije najstarije općine iz Sarajeva i Beograda

  Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik Gradske opštine Stari grad Beograd Marko Bastać potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji dvije najstarije gradske općine. Za

NAŠI DANI

NSRS krši sporazume, konstatuju parlamentarci i OHR

Klub poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine smatra da je namjera NSRS da izglasa zakone o visokom sudskom tužilačkom vijeću RS-a i o nepokretnoj

NAŠI DANI

Načelnik Hadžibajrić darovao prve ‘trojke’ rođene u Starom Gradu nakon više od 15 godina

Prvi put, nakon duže od 15 godina, u Starom Gradu zabilježeno je rođenje ‘trojki’, a tri djevojčice: Nela, Sanja i Nora na svijet su došle 23.maja ove godine. Da imaju