Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će ove sedmice u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Susret sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine planiran je za petak u glavnom gradu, a i član Predsjedništva M. Dodik, koji u posljednje vrijeme bojkotuje rad ove državne institucije, potvrdio je da će prisustvovati sastanku sa Erdoganom u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik su se polovinom marta susreli sa turskim predsjednikom u Ankari, kada je potpisan Sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd, podsjećaju mediji.

Planom za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo predviđena je izgradnja trase brze autoceste od Sarajeva preko Pala i Višegrada do granice sa Srbijom, te izgradnje autoputa od Sarajeva preko Zenice, Tuzle, Brčkog i Bijeljine do granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom na Rači, gdje je predviđena izgradnja novog mosta i pripadajućeg graničnog prelaza.

Prethodno je početkom maja u Bosni i Hercegovini boravio ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čaušolu (Mevlüt Çavuşoğlu), koji se susreo sa članovima bh. Predsjedništva.

Čavušolu je kazao da će Turska raditi na unaprjeđenju ekonomske saradnje i angažmanu na povećanju turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Erdogan je sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine održao sastanak i na marginama samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se održao u junu mjesecu u turskoj Antaliji.

Previous Priča Lamije Brkić: Nakon pet godina školovanja u Turskoj, vraća se u domovinu
Next Na suđenju Kosoriću i Tešiću za genocid u Srebrenici: Djevojke i djevojčice su vodili na silovanje

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije RS o Srebrenici; Komitet za Auschwitz podržao zabranu negiranja genocida

Menachem Z. Rosensaft, potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa, je u potpunosti odbacio zaključke konačnog izvještaja međunarodne komisije predvođene izraelskim akademikom Gideonom Greifom, nazivajući sadržaj izvještaja “sramotnim.” Komisija je, kako kaze Rosensaft,

BAŠTINA

Vjernici obilježavaju Lejletu-l-kadr: Noć vrijednija od hiljadu mjeseci (FOTO)

Značaj ove noći je višestruk i u njoj je počela objava Kur'ana. Vrijednost ove noći je naznačena u Suri El-Kadr, posvećeno upravo ovoj noći, gdje se navodi da je Lejletu-l-kadr

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica pogibije Safeta Zajke zlatnog ljiljana, ratnog heroja i komadanta 2. Viteške motorizovane brigade

Jedan od dvojice heroja odbrane Općine Novi Grad, grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine Safet Zajko poginuo je na današnji dan 1993. godine u operacijama izviđanja na lokalitetu Mijatovića