Erdogan: Netanyahu se neće moći osloboditi prokletstva zbog ubijanja, kao ni Hitler, Milošević, Karadžić, koje oponaša

Erdogan: Netanyahu se neće moći osloboditi prokletstva zbog ubijanja, kao ni Hitler, Milošević, Karadžić, koje oponaša

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u ponedjeljak Izrael zbog posljednjih napada na kamp u Rafahu u kojem se nalaze raseljene osobe u sigurnoj zoni, javlja Anadolu.

“Napad na Rafah u nedjelju koji je uslijedio nakon odluke Međunarodnog suda pravde, razotkrio je podmuklu i krvavu prirodu terorističke države”, rekao je Erdogan u Istanbulu.

Turski predsjednik je također osudio izraelskog premijera, rekavši da “Netanyahu i njegova banda ubica pokušavaju produžiti politički vijek masakrima nad nedužnim ljudima, budući da ne mogu slomiti otpor Palestinaca.”

“Netanyahu se neće moći osloboditi prokletstva zbog ubijanja nedužnih, kao ni (Adolf op.a.) Hitler, (Slobodan) Milošević, (Radovan) Karadžić, koje oponaša”, rekao je Erdgoan.

Erdogan je također naglasio da će Turkiye učiniti “sve što je u njenoj moći da osigura da ti (izraelski op.a.) varvari budu izvedeni pred lice pravde za zločine koje su počinili”.

Najmanje 35 ljudi je ubijeno, a desetine povrijeđeno u nedjelju naveče u izraelskom napadu na kamp u kojem se nalaze raseljene osobe u sigurnoj zoni u Rafahu

Napad se dogodio u blizini logističke baze UN-ove agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA) u Tal al-Sultanu, saopštio je Ured za medije u Gazi.

Izraelski avioni gađali su nekoliko šatora u toj oblasti, saopštio je Ured za medije, dodajući da su korištene rakete i bombe.

Ranije je Civilna zaštita Gaze saopštila da su nakon bombardovanja prevezli 50 ljudi, uključujući mrtve i povrijeđene. Pomenuto područje pruža utočište za najmanje 100.000 raseljenih ljudi, navodi se.

Previous Svečanu zakletvu položilo 98 kadeta - policajaca Granične policije Bosne i Hercegovine
Next Bećirović se pobunio: Izbor sudija Ustavnog suda BiH ne smije biti predmet političke trgovine između čelnika različitih stranaka

You might also like

NAŠI DANI

Prof. Velić: Državna imovina usko povezana sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom

Značaj državne imovine ogleda se u činjenici da je državna imovina sredstvo za provođenje javne vlasti, te da je usko povezana sa njenim teritorijalnim integritetom i suverenitetom, poručeno je sa

NAŠI DANI

Đuro reagovao na natpise BG medija da je srpski glumac: Vela havle vela kuvvete!

Nakon njegovog gostovanja u emisiji kod Ivana Ivanovića, jedan magazin je na svom portalu objavio tekst koji je dospio u centar pažnje Branko Đurić Đuro (57), bosanski glumac, reditelj, scenarista

NAŠI DANI

Absolute Group iz Travnika donirao dezinfekcione tunele

U subotu je vlasnik kompanje Absolute Group d.o.o. iz Travnika, Nihad Selimović sa svojim timom posjetio Sapnu te uručio vrijednu donaciju. Osim dezinfekcionog tunela, Domu zdravlja u Sapni je donirana i zaštitna