Erdogan: Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država

Erdogan: Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan govori na sastanku grupe AK Partije u parlamentu:

-Izrael primjenjuje strategiju potpunog uništenja ljudi u jednom gradu. Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država, prenijela je AA.

-Erdogan poručio Netanyahuu: Imaš atomsku bombu, nuklearno oružje i time prijetiš. Šta god da imaš, znaj da si na odlasku.

-Ukoliko Izrael nastavi s masakrima, utvrdiće epitet terorističke države koju cijeli svijet proklinje.

-Bez obzira što to nekome smeta, nikada se ne ustručavamo kazati činjenicu da su članovi Hamasa pripadnici otpora koji pokušava zaštititi svoju domovinu i živote.

-Erdogan najavio korake koji će obezbjediti procesuiranje izraelskih političkih i vojnih zvaničnika pred međunarodnim sudovima, zbog masakara nad nedužnim ljudima u Gazi.

-Pozvat ćemo telefonom lidere zemalja koje su bile uzdržane od glasanja o rezoluciji o Gazi, koju je Generalna skupština UN-a usvojila sa 121 glasom “za”.

-Pružamo sve vrste vidljive i nevidljive humanitarne podrške Palestini na bilateralnoj osnovi, a nastavit ćemo raditi i na izolaciji Izraela na međunarodnoj sceni.

Previous Gaza: Izraelske snage upale u bolnicu Al-Shifa, ispituju pacijente
Next Evropski parlamentarci optužili Izrael da čini genocid u Gazi

You might also like

NAŠI DANI

Od jakih vjetrova građane Sarajeva štite šume i planine

Profesor geografije Vedran Zubić bio je gost na sarajevskoj kantonalnoj tv. a sa njim su govorili o klimatskim promjenama koje su nas zadesile u posljednjim danima. Na pitanje koliko su

NAŠI DANI

U srijedu javno predstavljanje projekta Interkulturnog centra “Mevlana”

S ciljem informiranja domaće javnosti, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Mostar će u srijedu, 6. marta, organizirati javno predstavljanje projekta Interkulturnog centra “Mevlana”. Prezentacija će biti održana u Centru za kulturu

NAŠI DANI

Inžinjerijska jedinica OS Bosne i Hercegovine ispraćena u Sloveniju

Nakon provedenih zakonskih procedura za angažovanje raspoloživih kapaciteta Oružanih snaga BiH, dana 11. augusta 2023. godine sa lokacije kasarne „Kozara“ Banja Luka, Oružane snage BiH su ispratile Inžinjerijsku jedinice privremenog