Ermin Junuzović upisao novu pobjedu sjajnim nokautom

Ermin Junuzović upisao novu pobjedu sjajnim nokautom

Bosanski poluteškaš prava je mašina za nokaute

Slovenska dvorana Tivoli jučer je bila poprište odličnog MMA eventa, ponajboljeg koji se dogodio na teritoriju Slovenije. Brave i slovenska WFC organizacija zajedno su organizovali vrhunski event prepun odličnih uparivanja.

Glavna zvijezda večeri bio je Ermin Junuzović (Erko Jun) (8-2-0), bosanskohercegovački MMA borac i trenutno jedan od najatraktivnijih regionalnih boraca. Jun je u svom desetom profesionalnom nastupu došao do osme pobjede, a zanimljivo je kako je Erko svih osam pobjeda upisao nokautom.

Na sinoć održanom eventu u Sloveniji, Jun je već u prvoj rundi nokautirao Mohameda Saida Maalema (12-6-0), Alžirca koji nastupa pod zastavom Švicarske. Bio je to još jedan tehnički jako lijep nokaut Juna. Maalem je agresivno nasrnuo, pokušao je ugroziti Juna, ali Erko je ostao smiren, blago se povukao, a zatim je desnim krošeom presjekao napad Maalema.

Teško uzdrman Maalem je završio na tlu, pokušavao je rukama pokriti lice, ali Jun je nemilosrdno udarao iz gornje pozicije i brzo je natjerao suca na prekid borbe. Nekadašnji fitness model tako je došao do pete uzastopne pobjede i više nema sumnje kako se radi o itekako relevantnom poluteškašu.

Koliko je regionalna publika zainteresovana za nastupe ovog borca, govori i činjenica da ga sve više fanova želi gledati pod okriljem FNC-a. Dražen Forgač danas je odgovarao na pitanja fanova putem Instagrama, a jedno pitanje doticalo se upravo Juna i njegovog potencijalnog nastupa u FNC-u.

‘‘Imamo nekoliko vrhunskih uparivanja za Erka Juna, tako da je sve moguće.‘‘, poručio je Forgač pomalo zagonetno, ne odgovorivši konkretno hoćemo li gledati Juna u FNC-ovom kavezu.

Junozović je imao i zanimljiv nastup pred borbu, kada je izašao i zaigrao uz bosansku pjesmu i bosanska obilježja.

(MiruhBosne/FightSite)

Previous Ismail Barlov prvak Evrope
Next Prof. Edini Harbinji nagrada za najbolji naučni rad na BILETA 2024

You might also like

SPORT

Sarajevo Basket Meeting: Kako se budila košarka na olimpijskoj ljepotici

Vijugavom cestom klizite kroz zelenkasti ambijent Bjelašnice. Idilični krajolik olimpijske ljepotice, pomislit ćete, savršeno je mjesto za odmor, za potpuni restart mozga. Međutim, ovih dana pronaći ćete tu, u njedrima

SPORT

Prce i Malinović nakon meča: Zadovoljni pobjedom, oduševljeni atmosferom u tuzlanskom Mejdanu

Nikola Prce je sa devet golova predvodio našu rukometnu reprezentaciju protiv Slovačke do prvog trijumfa (29:25) u kvalifikacijama za SP. “Bilo je teško, jer smo igrali u grču i trebala

SPORT

Bosanskohercegovački karatista Ivan Klepić postao prvak Evrope!

  Ivan Klepić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu u kategoriji preko 84 kilograma, prenosi Anadolu Agency (AA). Bh. karatista