Etno-selo kod Gornjeg Vakufa, netaknuti prirodni biser

Etno-selo kod Gornjeg Vakufa, netaknuti prirodni biser

Kao nikada do sada, u ponudama domaćih turističkih agencija su obilasci interesantnih destinacija u našoj zemlji, što je najvećim dijelom refleksija još uvijek aktuelne pandemije koronavirusa.

U Etno-selu “Mirna dolina“ na lokaciji Mačkara kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja, s optimizmom gledaju na to, vjerujući kako će se ovaj, netaknuti biser prirode, naći na kartama onih koji organizuju turistička putovanja.- Sam ambijent ovdje je nevjerovatan a ugođaj potpun, jer našim gostima nudimo brojne sadržaje, uz mogućnost višednevnog boravka.

Radili smo naporno proteklih godina i stvorili uslove za smještaj cijelih porodica i organizovanih grupa izletnika, koje nisu rijetke na ovom području – kazao je Feni vlasnik “Mirne doline“ Ramo Omeragić.

Ističe kako je sama vožnja asfaltnim putem do etno-sela inspirativna za sve koji pohode ovo mjesto, te da su se u čari ovog kraja mogli uvjeriti gosti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te mnogih evropskih zemalja, ali i Saudijske Arabije, SAD-a, Australije…

-Oduševljeni su zelenilom, čistim zrakom, izvorima pitke vode, ljepotom obližnje Vranice i Prokoškog jezera, ali i kupanjem u bazenu, terenima za rekreaciju i tradicionalnom hranom iz našeg restorana, naročito specijalitetima od ribe iz vlastitog uzgoja – naglasio je.

Dodaje da su nedavno završeni svi planirani radovi na proširenju kapaciteta etno-sela, te da je otvaranje salona za organizovranje vjenčanja i drugih svečanosti, raznih skupova i manifestacija prije nekoliko godina, bio pravi potez.

-Drago nam je da su mnogi parovi krenuli u zajednički život upravo s ovog bajkovitog mjesta. Naravno, nastojimo udovoljiti svim gostima, pa i onim najmlađim. Njima je na raspolaganju veliko igralište, kao i mini zoološki vrt, koji najviše zaokuplja njihovu pažnju – zaključio je Ramo Omeragić.

Na kraju ističe kako se ova istinska prirodna oaza nalazi na nadmorskoj visini od 850 metara, i da je od centra Gornjeg Vakufa-Uskoplja udaljena samo osam, a od Sarajeva 120 kilometara.

Previous Adis Poško, prvi kadet iz naše zemlje koji je diplomirao na 'West Pointu'
Next USK: Uspješna poljoprivredna priča firme „Ermo“

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Srednja Bosna: Na Vlašiću sezona nikada nije bila duža, a posjeta nikada veća

Iako smo već u ušli u mart, mjesec u kojem kalendarski počinje proljeće, zimska sezona još je u punom jeku. Posebno je to na Vlašiću, gdje sezona nikada nije bila

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Stari most u bojama američke zastave

Joe Biden novi je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država! Tim povodom Centar za mir i multietničku saradnju Mostar objavio je osvijetljen simbol Mostara, Stari most iznad Neretve – u bojama zastave

BH RAZGLEDNICA

Prašuma Perućica, jedinstveni biser biodiverziteta na tlu Evrope

  Poslјednja i najočuvanija prašuma u modernoj Evropi Perućica čija se starost procjenjuje na 20.000 godina, prije ledenog doba, ugniježdena u okrilju Nacionalnog parka Sutjeska, mogla bi se naći na