Evo Morales smatra da je ono što se dešava u Pojasu Gaze genocid i da Izrael treba proglasiti terorističkom zemljom

Evo Morales smatra da je ono što se dešava u Pojasu Gaze genocid i da Izrael treba proglasiti terorističkom zemljom

Evo Morales, bivši predsjednik Bolivije, čija je zemlja prethodnih dana prekinula diplomatske odnose s Izraelom, s posebnim emocijama govorio je o Gazi.

Morales smatra da je ono što se dešava u Pojasu Gaze “genocid” i smatra da Izrael treba proglasiti terorističkom zemljom.

Bivši bolivijski predsjednik Evo Morales slomio se tokom intervjua za iransku mrežu HispanTV u kojem je govorio o bombaškim napadima na pojas Gaze i hiljadama mrtvih koje ovaj rat ostavlja za sobom.

“Tražim od moje vlade da izrazi solidarnost, da ono malo što imamo podijelimo sa pogođenim, uništenim ljudima, mnogo boli vidjeti šta se dešava”, rekao je Morales u trenutku kada mu je glas pukao te je odmah uzeo čašu vode.

Ovu epizodu ista televizijska mreža objavila je u ponedjeljak u pregledu intervjua koji još nije u cijelosti emitiran.

U ovom fragmentu intervjua, Morales je također uvjeravao da postoji “masakr” palestinskog naroda i opisao događaj kao “genocid”.

“To je genocid, (…) u danima (ima) hiljade mrtvih bombama, napad na živote nevinih ljudi je genocid. Da Izrael bude proglašen terorističkom zemljom”, naveo je on, prenose mediji na španskom.

Bolivija prekida diplomatske odnose s Izraelom

Previous WHO: U izraelskim napadima ubijeno 509 Palestinaca u bolnicama
Next Prazne police: Coca-Cola se povlači iz trgovina u Hrvatskoj

You might also like

NAŠI DANI

Most “Fatih Sultan Mehmet” u Istanbulu u bojama zastave Bosne i Hercegovine

Most “Fatih Sultan Mehmet” (FSM) u Istanbulu osvijetljen je žuto-plavom bojom povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja AA. Most “Fatih Sultan Mehmet”, na kojem se održavaju svjetlosne

NAŠI DANI

Bećirović: Bosna i Hercegovina je nepokoriva i junačka država!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović prisustvovao centralnoj svečanosti obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine Bećirović: Bosna i Hercegovina je nepokoriva i junačka država! Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis

NAŠI DANI

Kulen Vakuf – srndać spašen od poplava!

-Kulen Vakuf, srce NP Una , u svoj ovoj muci, borbi da spasiš ono svoje, u žurbi da pomogneš komšiji i gradu, ti još letiš da spasiš “divlju životinju”.Heroji poplava.