FBiH: Promovisano 186 novih policijskih službenika

FBiH: Promovisano 186 novih policijskih službenika

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čamparapoželio je uspjeh u radu 36. generaciji akademaca Policijske akademije za čin ‘policajac’, u okviru koje je danas predstavljeno 186 novih policajaca, od čega 166 muškaraca i 20 žena.

Od tog broja 118 bit će ih raspoređeno na područje Kantona Sarajevo, 59 Tuzlanskog kantona i devet u Federalnu upravu policije.

Ova generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,24, a najbolji vod je peti sa prosječnom ocjenom 4,37.

“Odabirom policijskog zanimanja započeli ste novi životni ciklus, dobivši priliku da se ostvarite kao profesionalci i da svojim maksimalnim zalaganjem doprinesete poboljšanju ukupne sigurnosne situacije. Uniforma koju ćete uskoro nositi je vaš podsjetnik da biti policajac znači biti branilac vrijednosti jednog društva”, rekao je Čampara.

Jedan od najboljih policajaca iz 36. generacije Adin Husić zahvalio je ministru Čampari, te kantonalnim ministrima i komesarima na osiguravanju sredstava za školovanje akademaca.

Foto: Radio Sarajevo

“Znanja koja smo stekli na Policijskoj akademiji predstavljaju spoj teorijskog znanja i vještina u suzbijanju svih oblika kriminaliteta i održavanju javnog reda i mira. Našoj državi obećavamo očuvanje suverenosti, a građanima sigurnost i poštivanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa Ustavnom Bosne i Hercegovine”, rekao je Husić.

Policijska akademija u proteklom periodu nastojala je da se snažno afirmiše u pogledu kvaliteta, znanja, obuke i uslova rada koji bi u konačnici doprinijeli kvaliteti kadrova.

“Trenutno, pored 186 polaznika čijoj smo promociji danas prisustvovali, na obuci u Policijskog akademiji se nalazi još 166 polaznika za čin ‘policajac’ i za čin ‘mlađi inspektor’, a koji dolaze iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog, Posavskog, Tuzlanskog kantona i Kantona 10”, rekao je šef Grupe za standardizaciju obuke na Policijskoj akademiji Federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Pejović.

Previous Bajraktarević: Naučimo djecu da budu zadovoljni, da shvate da i ovdje mogu postići velike rezultate
Next Biznis čaršija! Tradicionalni sajam u Tešnju okupio 300 izlagača iz nekoliko država svijeta

You might also like

NAŠI DANI

Vučićev ministar policije – dok u Karadžićevom maniru prijeti Bošnjacima, kući se slikava s poznatim kriminalcima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je jučer da Zakon (bivšeg) visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka nije donijet da bi se donijela istina o genocidu o

NAŠI DANI

Iz Nezuka krenuo Marš mira (Video)

Više od 5.000 osoba krenulo je jutros iz Nezuka ka Potočarima, učestvujući na ovaj način u ovogodišnjem Maršu mira koji se održava u znak sjećanja na sve nevino ubijene Srebreničane

NAŠI DANI

Piksi: Švabo nam je bio otac, a Pape najbolji

Na komemoraciji u povodu smrti nogometnog velikana Ivice Osima bili su prisutni i nekadašnji reprezentavci ex Jugoslavije Safet Sušić, Dragan Stojković, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Zvonimir Boban, Tomislav Ivković, Refik