FBiH: Promovisano 186 novih policijskih službenika

FBiH: Promovisano 186 novih policijskih službenika

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čamparapoželio je uspjeh u radu 36. generaciji akademaca Policijske akademije za čin ‘policajac’, u okviru koje je danas predstavljeno 186 novih policajaca, od čega 166 muškaraca i 20 žena.

Od tog broja 118 bit će ih raspoređeno na područje Kantona Sarajevo, 59 Tuzlanskog kantona i devet u Federalnu upravu policije.

Ova generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,24, a najbolji vod je peti sa prosječnom ocjenom 4,37.

“Odabirom policijskog zanimanja započeli ste novi životni ciklus, dobivši priliku da se ostvarite kao profesionalci i da svojim maksimalnim zalaganjem doprinesete poboljšanju ukupne sigurnosne situacije. Uniforma koju ćete uskoro nositi je vaš podsjetnik da biti policajac znači biti branilac vrijednosti jednog društva”, rekao je Čampara.

Jedan od najboljih policajaca iz 36. generacije Adin Husić zahvalio je ministru Čampari, te kantonalnim ministrima i komesarima na osiguravanju sredstava za školovanje akademaca.

Foto: Radio Sarajevo

“Znanja koja smo stekli na Policijskoj akademiji predstavljaju spoj teorijskog znanja i vještina u suzbijanju svih oblika kriminaliteta i održavanju javnog reda i mira. Našoj državi obećavamo očuvanje suverenosti, a građanima sigurnost i poštivanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa Ustavnom Bosne i Hercegovine”, rekao je Husić.

Policijska akademija u proteklom periodu nastojala je da se snažno afirmiše u pogledu kvaliteta, znanja, obuke i uslova rada koji bi u konačnici doprinijeli kvaliteti kadrova.

“Trenutno, pored 186 polaznika čijoj smo promociji danas prisustvovali, na obuci u Policijskog akademiji se nalazi još 166 polaznika za čin ‘policajac’ i za čin ‘mlađi inspektor’, a koji dolaze iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog, Posavskog, Tuzlanskog kantona i Kantona 10”, rekao je šef Grupe za standardizaciju obuke na Policijskoj akademiji Federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Pejović.

Previous Bajraktarević: Naučimo djecu da budu zadovoljni, da shvate da i ovdje mogu postići velike rezultate
Next Biznis čaršija! Tradicionalni sajam u Tešnju okupio 300 izlagača iz nekoliko država svijeta

You might also like

NAŠI DANI

Važno da država potpiše ugovore sa Islamskom i Jevrejskom zajednicom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, razgovarala je sa savjetnikom za kulturu i istaknutim članom Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Elijem Tauberom.

NAŠI DANI

Donji Vakuf: Stotine ljudi na dženazi trojici ubijenih sugrađana

Donji Vakuf danas je obavijen tugom. Mnogobrojna rodbina, prijatelji i sugrađani oprostili su se posljednji put od Omera, Ferida i Ševke koje je prije dva dana ubio Sabahudin Habib u

NAŠI DANI

Vučić zakukao: Slijedi težak period, tražiće ukidanje RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Raškoj (nedaleko od Novog Pazara) da je došao da sasluša predstavnike Srba na Kosovu o dešavanjima i da se dogovore šta će dalje.