Festival bosanske hrane: U centru Ljubljane baklava za Ginisa

Festival bosanske hrane: U centru Ljubljane baklava za Ginisa

U centru Ljubljane na Prešernovom trgu danas je sve mirisalo na bosansku kafu i baklavu gdje je održan Festival bosanske hrane.

Danas su vrijedne članice iz Udruženja Zemzem koje su i organizator Festivala pravile i baklavu za Ginisovu knjigu rekorda koja je bila duga skoro 30 metara, a prihod od prodaje usmjerit će se za izgradnju minareta džamije koja se gradi u samom centru Ljubljane.

Današnjem druženju prisustvovao je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je probao pripremljene bosanske specijalitete.

Također, Festival su posjetili i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji Nedžad ef. Grabus, ambasador BiH u Sloveniji Željko Jerkić, savjetnik u Ambasadi Mirsad Muhović.

Muhović je za agenciju Patria kazao da je ovo bio jedan zaista lijep događaj.

– Bilo je lijepo pogotovo što je došao i gradonačelnik Janković. Zaista smo svi uživali  – kaže Muhović.

Na trgu je za sve posjetioce bila pripremljena prava bosanska kafa u Vispakovoj zlatnoj džezvi, a osim Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Ljubljani, njima su se pridružili i brojni građani Ljubljane.

 

Previous Mostar: Djeca svečano obilježila Dan formiranja ARBiH (Foto)
Next Sa obilježavanja 23. godišnjice masakra u Ahmićima poručeno: Nismo i nikada nećemo zaboraviti naše šehide

You might also like

NAŠI LJUDI

Domovina je majka, a jezik je dio domovine: U Turskoj ozvaničeno uvođenje bosanskog jezika kao izbornog predmeta

Ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Federacije BiH Elvira Dilberović danas je u Osnovnoj školi Bayrampaşa Mehmet Akif  İnan u Istanbulu održala prvi čas bosanskog jezika u Turskoj, čime je

NAŠI LJUDI

Prof. Sejdić, dobitnik Obamine nagrade, u obraćanju studentima: Budite uporni i imajte jasan cilj

Fondacija za unapređenje obrazovanje i kulture “Izvor nade“ danas je za svoje studente i stipendiste organizirala predavanje prof. dr. Ervina Sejdića, mladog naučnika koji je prošle godine dobio nagradu od

NAŠI LJUDI

RH: U susret popisu stanovništva pokrenuta kampanja “Ja sam Bošnjak!“

Ujedinjene bošnjačke organizacije u Hrvatskoj prvi put su pokrenule kampanju informiranja javnosti za popis stanovništva “Ja sam Bošnjak!“ s ciljem informiranja javnost o važnosti izjašnjavanja Bošnjaka prema odrednicama njihovog nacionalnog