Festival bosanske hrane: U centru Ljubljane baklava za Ginisa

Festival bosanske hrane: U centru Ljubljane baklava za Ginisa

U centru Ljubljane na Prešernovom trgu danas je sve mirisalo na bosansku kafu i baklavu gdje je održan Festival bosanske hrane.

Danas su vrijedne članice iz Udruženja Zemzem koje su i organizator Festivala pravile i baklavu za Ginisovu knjigu rekorda koja je bila duga skoro 30 metara, a prihod od prodaje usmjerit će se za izgradnju minareta džamije koja se gradi u samom centru Ljubljane.

Današnjem druženju prisustvovao je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je probao pripremljene bosanske specijalitete.

Također, Festival su posjetili i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji Nedžad ef. Grabus, ambasador BiH u Sloveniji Željko Jerkić, savjetnik u Ambasadi Mirsad Muhović.

Muhović je za agenciju Patria kazao da je ovo bio jedan zaista lijep događaj.

– Bilo je lijepo pogotovo što je došao i gradonačelnik Janković. Zaista smo svi uživali  – kaže Muhović.

Na trgu je za sve posjetioce bila pripremljena prava bosanska kafa u Vispakovoj zlatnoj džezvi, a osim Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Ljubljani, njima su se pridružili i brojni građani Ljubljane.

 

Previous Mostar: Djeca svečano obilježila Dan formiranja ARBiH (Foto)
Next Sa obilježavanja 23. godišnjice masakra u Ahmićima poručeno: Nismo i nikada nećemo zaboraviti naše šehide

You might also like

NAŠI LJUDI

ŽIVOTNA PRIČA UZEIRA SRNE: Majku su mi četnici živu zapalili

Priča Darija Srne i njegovog oca Uzeira mogla bi da posluži kao scenario najintrigantnijih holivudskih filmova. Iako je zaljubljenicima u fudbal životni put porodice Srna dobro poznat, šira javnost vjerovatno ne

NAŠI LJUDI

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano obilježen u Norveškoj

  Savez udruženja građana Bosne i Hercegovine u Norveškoj, organizirao je u Oslu obilježavanje 1.marta, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Savez udruženja građana BiH u Norveškoj je najbrojnija organizacija koja

NAŠI LJUDI

Bosanski jezik uvršten u nastavu u srednjim školama u Novom Južnom Velsu

  Prvi put u historiji, ovog vikenda je započela nastava na bosanskom jeziku u srednjim školama u Novom Južnom Velsu, Australija. Razred učenika građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine je