FK Sarajevo ugostilo ‘Amidžu Tana’ i sultana iz Malezije

FK Sarajevo ugostilo ‘Amidžu Tana’ i sultana iz Malezije

FK Sarajevo, na čelu sa Predsjednikom i investitorom g. Ismirom Mirvićem je danas ugostio g. Vincenta Tana, drugog investitora u klub, te malezijskog Sultana Pahanga, Abdullaha i njihove goste.

G. Tanu je uručena i nagrada ‘Plaketa Grada Sarajeva’. Priznanje mu je dodijeljeno za “doprinos razvoju Grada Sarajeva u sportu.

Uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima su poželjeli dobrodošlicu g. Tanu defileom na Koševu sa riječima „Dobrodošao kući Amidža“ te pozdravili Sultana Abdullaha riječima “Dobrodošli u Sarajevo”.

Hamza Ćataković je ispred Prvog tima uručio prigodne poklone gostima a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je g. Tan pružao mladim talentima u zadnjih 10 godina riječima:

„Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem Predsjedniku želimo dati obećanje – učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom g. Predsjedniče i g. Tan“, te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta našem gradu i klubu. 

Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, trening centar „Butmir“ i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnažavanje FK Sarajevo. Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH. 

G. Tan je prisutan u klubu još od 2014. i ove godine je njegov veliki desetogodišnji jubilej kako podržava FK Sarajevo i razvoj fudbala u našoj zemlji, saopćili su iz FKS.

  • Pahang – jedna od saveznih država Malezije
Previous Malkić: Srebrenički med jedan od najkvalitetnijih na tržištu
Next Bostandžić, bronzani na EP u karateu: Vjerujem da ću kroz izvjesno vrijeme osvojiti i zlatnu medalju

You might also like

SPORT

Ermin Junuzović uoči borbe s nekada najjačim čovjekom svijeta: ‘Želim postati prvi koji ga je uspio nokautirati!’

Kada je prije nešto više od godine dana prvi put rebao ući u MMA borilište, mnogi su s podsmjehom gledali na borilačku karijeru do tada popularnog i svjetski poznatog fitness

SPORT

Godina bh. džudista, najboljih sportista 2017. godine u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

  Godinu na izmaku na sportskom planu obilježili su veliki rezultati bosanskohercegovačkih džudista, koji su još jedanput pokazali svu veličinu ovog najtrofejnijeg sporta u Bosni i Hercegovini. Veliki broj bh.

SPORT

Almen Abdi najzaslužniji za ulazak Watforda u Premier Ligu Engleske

Fudbaler porijeklom iz Nebregošta kod Prizrena, Bošnjak Almen Abdi, ima velike zasluge što se njegova ekipa Watford poslije dužeg vremena vratila u englesku Premier ligu. 28-godšnjak, koji igra veznjaka, imao