Gaza: Podjela paketa Islamske zajednice

Gaza: Podjela paketa Islamske zajednice

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini tokom cijelog mjeseca ramazana realizirat će aktivnosti na podjeli pomoći stanovništvu Gaze.

Podsjećamo, ukupna pomoć Islamske zajednice tom području do sada iznosi 3.556.000 KM, a dio ovih sredstava je već ranije realiziran.

– Zahvaljujući Allahu Milostivom izvršena je raspodjela pomoći u hrani za našu braću u Gazi koju je poslala Islamska zajednica iz Bosne i Hercegovine. Upućujemo zahvalnost svim donatorima, onima koji su prikupljali pomoć i onima koji su dostavili ovu pomoć narodu Gaze – izjavila je jedna od koordinatorica za podjelu pomoći.

U saradnji s više lokalnih i međunarodnih organizacija ugroženom stanovništvu Gaze dostavljaju se paketi hrane, lijekovi, hrana za novorođenčad, šatori, deke i druge potrepštine.

Previous Ahatović: „Efekat gramatičke gradacije ne može izbrisati malog mrava koji je 1995. pobijedio oružanu silu“
Next Bosanski maestro najavljuje baraž: San mi je otići sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo

You might also like

NAŠI DANI

‘Iredentisti koji žele da zapadna Hercegovina bude dio Hrvatske su nam OK, a skače se na provokaciju u Rijeci’

Tačno stotinu godina otkako je Gabriele D’Annunzio s paravojnim postrojbama crnokošuljaša umarširao u Rijeku i potom proglasio nezavisnu državu pod nazivom Talijanska uprava za Kvarner, italijanska iredenta pokazala je da

NAŠI DANI

Prijedorske žrtve nakon presude: Žalosno da su za jednog ubijenog dobili po 105 dana zatvora

Sud Bosne i Hercegovine osudio je danas petoricu optuženih za zločine počinjene 23. jula 1992. u prijedorskom selu Zecovi na ukupno 59 godina zatvora, dok su ostali oslobođeni, prenosi Anadolu.

NAŠI DANI

Preminuo knjževnik Marko Vešović

Književnik Marko Vešović preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 78. godini, javlja Anadolu. Rođen je 14. marta 1945. godine u Bijelom Polju, ali je veliki dio Vešovićevog života bio