General Šadić: Mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija

General Šadić: Mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija

U povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije BiH, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona večeras je održana svečana sjednica, kojoj su prisustvovali predstavnici boračkih udruženja, izvršne vlasti, Muftijstva tuzlanskog i druge osobe iz javnog života TK.

Ovom prilikom je istaknut značaj Armije BiH i njenih pripadnika u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Penzionisani general Armije R BiH, Hazim Šadić u svom obraćanju poručio je da se ovakvi značajni datumi moraju obilježavati i u budućnosti.

Na današnji svečani dan želim da vas podsjetim da ovaj mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija, ovaj mir su donijeli pripadnici Armije Bosne i Hercegovine. Današnjem miru su doprinijeli naši najbolji sinovi dajući ono najvrjednije, svoje živote, poručio je general Šadić.

-Svaki dan se moramo prisjećati tih ljudi, odavati im počast, moramo našu mladu generaciju učiti da ovo što danas imamo, da je to skupo plaćeno, dodao je Šadić.

U povodu obilježavanja Dana Armije BiH danas su u Tuzli delegacije izvršne i zakonodavne vlasti i boračkih udruženja TK položili vijence i cvijeće na spomen-obilježjima na Slanoj Banji, te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK odavši tako počast svim žrtvama agresije u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Previous Obilježavanje Dana Armije RBiH - Dan onih koji su najzaslužniji za slobodu bosanskih građana
Next Završne pripreme Oružanih snaga BiH za bilateralnu vježbu „Brzi odgovor 21“

You might also like

NAŠI DANI

Mediji na njemačkom o Bosni i Hercegovini: Privreda puno zdravija od politike. Ljetna bajka sa arapskim turistima

-U BiH godišnje povećanje bruto društvenog proizvoda za 3 posto. U zemljama članicama EU je ta brojka manja od dva posto, a u susjednim zemljama Hrvatskoj i Srbiji u najboljem

OTPOR BOSNE

Gradonačelnica Karić povodom 2. maja: Jako je važno prisjećati se i obilježavati važne datume u našoj historiji

Sarajevo danas obilježava 29. godišnjicu herojske odbrane grada. Drugi maj 1992. jedan je od najznačajnijih datuma u historiji Grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine. Na današnji dan hrabri branioci

NAŠI DANI

Financial Times: Sarajevski lider “mete” nacionalizam u Bosni

Jedan od najuglednijih svjetskih listova Financial Times na svom je portalu danas objavio članak o Edinu Forti. Tekst je dostupan na ovom linku. Edin Forto čisti svoj grad. Tokom osam sedmica ovog proljeća,