General Šadić: Mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija

General Šadić: Mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija

U povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije BiH, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona večeras je održana svečana sjednica, kojoj su prisustvovali predstavnici boračkih udruženja, izvršne vlasti, Muftijstva tuzlanskog i druge osobe iz javnog života TK.

Ovom prilikom je istaknut značaj Armije BiH i njenih pripadnika u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Penzionisani general Armije R BiH, Hazim Šadić u svom obraćanju poručio je da se ovakvi značajni datumi moraju obilježavati i u budućnosti.

Na današnji svečani dan želim da vas podsjetim da ovaj mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija, ovaj mir su donijeli pripadnici Armije Bosne i Hercegovine. Današnjem miru su doprinijeli naši najbolji sinovi dajući ono najvrjednije, svoje živote, poručio je general Šadić.

-Svaki dan se moramo prisjećati tih ljudi, odavati im počast, moramo našu mladu generaciju učiti da ovo što danas imamo, da je to skupo plaćeno, dodao je Šadić.

U povodu obilježavanja Dana Armije BiH danas su u Tuzli delegacije izvršne i zakonodavne vlasti i boračkih udruženja TK položili vijence i cvijeće na spomen-obilježjima na Slanoj Banji, te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK odavši tako počast svim žrtvama agresije u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Previous Obilježavanje Dana Armije RBiH - Dan onih koji su najzaslužniji za slobodu bosanskih građana
Next Završne pripreme Oružanih snaga BiH za bilateralnu vježbu „Brzi odgovor 21“

You might also like

NAŠI DANI

Forto: Bosna i Hercegovina nije nefunkcionalna država, već je napadnuta izvana

Predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto tvrdi da je ruska agresija na Ukrajinu pokazala da Bosna i Hercegovina nije nefunkcionalna država, već da je napadnuta izvana, odnosno da ruski plaćenici

MADE IN BOSNIA-387

I firma iz Cazina proizvodi dezinfekcijske tunele, prvi će biti postavljen u centru grada

Prvi dezinfekcijski tunel na području Unsko-sanskog kantona (USK) trebao bi već sutra biti postavljen u središtu Cazina, a proizvodnju potpisuje lokalna firma HH Inox, javlja Fena. -Izuzetan primjer, s obzirom

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Beograd: Zvjerski mučila zarobljenu Bošnjakinju, sud joj smanjio kaznu s 5 na 3 godine

Apelacioni sud u Beogradu donio je presudu kojom je Ranki Tomić, osuđenoj za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, smanjio kaznu sa pet na tri godine zatvora. Fond za humanitarno pravo (FHP)