Gigi i Bella Hadid doniraju milion dolara pomoći Palestini

Gigi i Bella Hadid doniraju milion dolara pomoći Palestini

Palestinsko -američki supermodeli Gigi i Bella Hadid donirale su više od milion dolara za podršku palestinskim naporima za pomoć.

Dvije sestre, čiji je otac palestinski investitor za nekretnine Mohamed Hadid, namijenile su novac za jednaku raspodjelu između četiri humanitarne organizacije koje podržavaju ljude u Gazi, prema jednom od Bellinih predstavnika.

Četiri organizacije su Heal Palestine, Palestine Children’s Relief Fund, World Central Kitchen i Unrwa. Odabrane organizacije nude napore za pružanje pomoći koji uključuju hranu i medicinske programe, pomoć raseljenim licima i psihološku podršku.

Izrael je od 7. oktobra ubio preko 36.400 Palestinaca, većinom žena i djece.

Veliki dio infrastrukture palestinske enklave uništen je u izraelskim napadima i više od polovine stanovništva je u opasnosti od gladi, a već je potvrđeno da je 37 ljudi umrlo od pothranjenosti i dehidracije. Izrael se trenutno suočava sa suđenjem Međunarodnom sudu pravde za zločin genocida u predmetu koji je pokrenula Južna Afrika.

U postu na Instagramu koji je podijeljen u maju u znak sjećanja na palestinsku Nakbu, Bella je rekla da je “razorena gubitkom palestinskog naroda i nedostatkom empatije koji dolazi od vladinih sistema širom svijeta”.

Manekenka je također nedavno podijelila sliku na kojoj nosi haljinu kefije, inspirisanu tradicionalnim šalom koji simbolizuje palestinsku stvar, i pozvala ljude da se educiraju “o [tekućoj] okupaciji i genocidu koji se trenutno dešava u Gazi”.

“Nemojte biti desenzibilizirani za užas koji trpi palestinski narod”, dodala je.

Nakon napada pod vodstvom Hamasa 7. oktobra, Gigi je izrazila solidarnost sa “svima pogođenima ovom neopravdanom tragedijom”.

“Imam duboku empatiju i slomljeno srce za palestinsku borbu i život pod okupacijom, to je odgovornost koju imam svakodnevno,” dodala je.

“Iako imam nade i snove za Palestince, nijedan od njih ne uključuje štetu jevrejske osobe.”

(MEE/MiruhBosne)

Previous Prirodne ljepote Bihaća
Next Bosanski reprezentativci trenirali na stadionu St James Park

You might also like

NAŠI DANI

Konaković prisustvovao otvaranju Konzulata RH u Orašju: Ponovio zahvalnost Hrvatskoj na nesebičnoj podršci

–Ministar Elmedin Konaković prisustvovao svečanom otvaranju Konzulata Republike Hrvatske u Orašju Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković prisustvova je danas, 06. jula 2023. godine, otvaranju Konzulata Republike Hrvatske

NAŠI DANI

Bosanski premijer u zvaničnoj posjeti Njemačkoj (VIDEO)

  Ceremonijom svečanog dočeka ispred Bundeskanzleramta u Berlinu otpočela je zvanična posjeta predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića Saveznoj Republici Njemačkoj. Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je

NAŠI DANI

Nijemci se inate Americi! Sa Rusima dovršili ‘Sjeverni tok 2’, uprkos prijetnji sankcijama

Konzorcijum Sjeverni tok 2, na čijem čelu je Rusija, saopćio je u ponedjeljak da je završio polaganje cijevi za gasovod u njemačkim vodama, okončavšti tako radove u dužini 2,6 kilometara,