Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota

Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota

Mia Bjelogrlić, kćerka srbijanskog glumca i filmskog producenta Dragana Bjelogrlića, već danima dobija uvrede zbog stava o ratnom zličincu Ratku Mladiću, koga je žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu prije nekoliko dana osudilo na doživotnu robiju.

Naime, Mia nije željela previše da komentariše ovaj slučaj, ali je istakla da je zbog svoje izjave „da je veličanje ratnih zločinaca sramota“, dobila dosta uvredljivih poruka od pojedinaca, piše Nova.

„Kažem da je za mene sramota veličanje ratnih zločinaca, desi se ovo, pa puta 200“, napisala je Mia u opisu fotografija koje je objavila.

Mia je ispod svoje objave dobila podršku pojedinaca, no bilo je i onih koji su joj poručili da treba „da se srami zbog svojih izjava“.

Ona je zatim tviterašima koji su je izvređali pokušala da objasni da se njen komentar nije odnosio na kompletan narod, već samo na ratne zločince.

No, ni poslije njenog objašnjena stvari se nisu popravile, a pojedinci su nastavljali da je vrijeđaju koristeći najpogrdnije riječi.

Podsjetimo, bivši komandant Vojske Republike srpske Ratko Mladić (koji je bio na platnom spisku Beograda i nakon počinjenih zločina živio u Srbiji do 2011.) pravosnažno je osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrbima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.  Žalbeno vijeće odbacilo je sve žalbe Mladićeve odbrane, ali i Tužilaštva.

Previous Hadžem Hajdarević dobitnik Nagrade za književno djelo 'Hasan Kaimija'
Next Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

You might also like

NAŠI DANI

Uspravljanje kičme? Ogrešević i Efendić poručuju da im je država važnija od par ministarskih fotelja

NES i SBiH: Država je važnija od par ministarskih fotelja, Dodik je sam sebe eliminirao iz procesa formiranja vlasti Narodni evropski savez i Stranka za BiH proteklih dana pratili su

NAŠI DANI

Dok građane podstiču da se vakcinišu van zemlje, ministar tvrdi: Dosta je neiskorištenih vakcina u magacinima!

„Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih vakcina u magacinima. Treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome“, prenosi gotovo nevjerovatan podatak za BHRT ministar vanjske

NAŠI DANI

Koronavirus na Balkanu: Susjedna zemlja vodeća u svijetu po broju novozaraženih

Srbija je prva zemlja na svijetu po prosječnom dnevnom broju novozaraženih od korona virusa na milion stanovnika, pokazuju podaci sajta ourworldindata.org. Kako se navodi na ovom sajtu, Srbija je sa u prosjeku