Glumina kod Zvornika: Radnici BH Telecoma toplom obućom obradovali 102 najmlađa povratnika

Glumina kod Zvornika: Radnici BH Telecoma toplom obućom obradovali 102 najmlađa povratnika

Dvanaestu godinu za redom članovi Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Generalne i Direkcije Sarajevo u saradnji sa sindikatom BH Telecom svojim poklonima obraduju djecu povratničkih naselja diljem entiteta RS. Tako je bilo i ovog vikenda.

Nakon Međeđe kod Višegrada, Kotor Varoši, Kotorskog kod Doboja, Kula Grada, Vlasenice, Gornje i Donje Kemenice, Diviča, Janje…, radnici ove kompanije za 102 mališana Mjesne zajednice Glumina kod Zvornika, koja obuhvata četiri džemata, obezbijedili su toplu obuću za predstojeću zimu.

Prema riječima Kasima Pite, predsjednika JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo, obuću su dobila sva djeca, od predškolskog uzrasta, do onih koji pohađaju srednju školu.

Kasim Pita

– Ovo je akcija koja nam hrani dušu! U njoj učestvuju svi naši radnici koji tokom cijele godine sa nestrpljenjem čekaju ovaj dan. Nažalost ne mogu svi doći, ali njihova srca su puna što barem ovim gestom šalju poruku našim povratnicima da nisu sami. Znamo da je ovo kap u moru, jer povratnici u RS susreću se sa brojnim problemima, ali u razgovoru sa njima kazali su mi da im to puno znači u moralnom smislu. Dobro bi bilo kada bi i druga preduzeća krenula sa sličnim akcijama, možda će od toga nešto i biti jer se već neka raspituju za ono što mi evo već 12 godina radimo – kaže Pita.

Mevludin ef.a Smajlović, imam džemata Glumina, Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, zahvalio se radnicima BH Telecoma izrazivši nadu ća se ovim i sličnim akcijama nastaviti gradnja mostova među ljudima.

Mevludin ef. Smajlović

– Mi koji živimo u RS tu smo zato što volimo svoju djedovinu i babovinu, ovdje smo svoji na svom. To su naši vlastiti izbori koji imaju svoje terete i iskušenja. Vrijednost hedija nije važna, koliko je važno da se ovim i sličnim akcijama gradi oni što danas mnogi pokušavaju da ruše, a to su veze između srca svih onih koji žive na područje cijele nam domovine BiH – naglasio je ef. Smajlović i u ime džemata Glumina kompaniji i radnicima BH Telecoma uručio zahvalnicu.

Obuća je kvalitetna i prilagođena predstojećim hladnim mjesecima, a mališanima Glumine dobro će doći, jer neki od njih do škole pješače i po dva kilometra.

Petogodišnja Emina Rahmanović prvačić je. Obradovala se novim čizmama. Kaže kako su joj taman i da jedva čeka da dođe kući i pokaže ih starijim sestrama.

Emina Rahmanović

– Volim školu i super mi je tamo, imam puno drugara, a omiljeni predmet mi je priroda. Kad napišem zadaću, najviše se volim igrati sa plastelinom – govori Emina.

Dvanaestogodišnji Muhamed Hidić šesti je razred Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Orahovcu kod Zvornika. Kaže kako će u gojzericama moći igrati i fudbal.

Muhamed Hidić

– Od svih predmeta najdraži mi je tjelesni odgoj. Kad porastem volio bi biti fudbaler kao Ronaldo – otkriva Muhamed.

I 12-godišnja Emla Dedić pohađa OŠ “Desanka Maksimović” u Orahovcu.

Elma Dedić

– Sedmi sam razred, a najdraži mi je predmet likovno vaspitanje. Volim crtati, pa ću kad porastem bit slikarica – kaže Elma Dedić.

Izvor: Faktor

Previous Sjećanje na Mihajla Petrovića - Beograđanin koji je branio Bosnu
Next Pravosudni progon u režiji SNSD-a i HDZ-a: Kako su padali Budimir, Lijanović, Mihajlović, Mektić, Novalić, Mehmedagić

You might also like

NAŠI DANI

ODVAŽAN ISTUP ITALIJANSKE SUTKINJE: Zašto sam glasala protiv oslobađajuće presude Šešelju

Flavia Lattanzi, sutkinja koja se nije složila s oslobađajućim odlukama po većini tačaka optužnice Vojislavu Šešelju, podrobno je obrazložila razloge zbog kojih je glasala protiv oslobađajuće presude. Flavia Lattanzi, članica

NAŠI DANI

Tradicionalna humanitarna akcija Bišćana za Srebreničane (Video)

Medžlis Islamske zajednice Bihać i Planinarsko društvo ”Horizont” iz Bihaća već nekoliko godina realizuju humanitarnu akciju ”Sedmica solidarnosti – Bihać Srebrenici” u okviru koje tokom ramazana pomažu ugroženom stanovništvu Srebrenice

NAŠI DANI

Protest Palestinaca: Ne možemo disati od 1948.

U Tel Avivu je održan protest protiv gradnje izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj Obali te protiv izraelskog plana aneksije Jordanske doline. Tokom protesta na Trgu Rabin se okupio velikih broj