Gotovo 200 tijela pronađeno u masovnoj grobnici unutar bolnice u Khan Younisu

Gotovo 200 tijela pronađeno u masovnoj grobnici unutar bolnice u Khan Younisu

Palestinske ekipe civilne zaštite otkrile su masovnu grobnicu unutar medicinskog kompleksa Nasser u Khan Younisu u Gazi, a do sada je izvučeno 180 tijela, saznaje Al Jazeera, dok Izrael nastavlja s bombardovanjem razorene obalne enklave.

Ovo otkriće uslijedilo je nakon povlačenja izraelske vojske iz tog južnog grada. Veći dio Khan Younisa sada je u ruševinama nakon mjeseci nemilosrdnog izraelskog bombardovanja i teških borbi.

Ekipa palestinske civilne zaštite izvukla 180 tijela iz masovne grobnice unutar medicinskog kompleksa Nasser u Khan Younisu (AFP)

“U dvorištu bolnice pripadnici civilne zaštite i bolničari izvukli su 180 tijela koje je izraelska vojska pokopala u ovoj masovnoj grobnici. Među tijelima ima starijih žena, djece i mladića”, javio je Al Jazeerin reporter Hani Mahmoud, izvještavajući iz Khan Younisa.

Previous Otvorena obnovljena Kizlar-agina džamija u Mrkonjić Gradu (Varcar Vakuf), podignuta u 16. vijeku
Next Senna Šimek: Za zločin u Ahmićima nikad nije čulo 80 posto mladih u Hrvatskoj

You might also like

Ekonomija/Biznis

Energoinvest: RS traži duplo veću cijenu transporta plina

Sarajevo bi od 1. januara 2024. godine moglo ostati bez plina. Dalo se to zaključitii iz dopisa kojeg je na adrese Energoinvesta, BH Gas-a, Gas Prometa i Sarajevogasa, poslao Nedeljko

NAŠI DANI

Jaka kiša izazvala poplave u šest mjesnih zajednica i samom centru Tešnja

 Obilna kiša koja je relativno kratko padala na području Općine Tešanj izazvala je pojavu površinskih voda te izlijevanje rijeke Tešanjke, a što je prouzročilo poplave u šest mjesnih zajednica te

NAŠI DANI

Ako Schmidt promjeni izborni zakon dekretom u korist HDZ-ovih diskriminatorskih prijedloga bit će to ravno aneksiji Bosne i Hercegovine (1878)

Posljednjih dana u domaćoj javnosti spominje se mogućnost nametanja Izbornog zakona Bosne i Hercegovine Po ovom pitanju oglasio se i član državnog Predsjedništva, Željko Komšić. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine