Grad Sarajevo domaćin najutjecajnijim svjetskim turističkim agencijama i avio kompanijama

Grad Sarajevo domaćin najutjecajnijim svjetskim turističkim agencijama i avio kompanijama

 

Grad Sarajevo će, od 28. marta do 01. aprila 2019. godine, biti domaćin 1. Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo“.

Više od 200 agencija iz više od 100 država imat će svoje predstavnike na ovom događaju u organizaciji Grada Sarajeva i JP Sarajevo d.o.o.

Riječ je o jednom od najznačajnijih susreta turističkih radnika do sada, te o velikoj promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine i Sarajeva. Očekuje se prisustvo nekih od najutjecajnijih svjetskih turističkih agencija, predstavnika avio kompanija, hotelijera i drugih privrednih subjekata povezanih sa ovom oblasti.

„Sarajevo i Bosna i Hercegovina već ostvaruju veliki turistički rast, ali je naša želja da sve podignemo na viši nivo i da potencijal pretvorimo u direktnu ekonomsku korist. Suštinska ideja je okupiti turističke operatere i putničke agencije i pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu sa uglednim međunarodnim kompanijama, da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom“, istaknuo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Tokom dvodnevne konferencije, turistički radnici iz cijelog svijeta će se upoznati, ne samo sa potencijalima, nego i sa aktuelnom situacijom i razvojnim planovima.

Bosna i Hercegovina je tokom 2018. godine često uvrštavana i na različite liste globalno najatraktivnijih turističkih destinacija. Svjetska turistička organizacija stavila je našu zemlju u top 10 destinacija s najbržim rastom broja posjeta.

„Meet Up Sarajevo“ će, kako se očekuje, prezentirati turističke potencijale i turističku ponudu grada Sarajeva najvažnijim tour operaterima iz svijeta.

Na jednom mjestu okupit će internacionalne turističke djelatnike i pružiti im nezaboravan boravak u Sarajevu.

Pružit će priliku svim lokalnim turističkim djelatnicima da sklope ugovore o budućoj poslovnoj saradnji i na taj način povećaju tržišno učešće u turističkoj industriji.

Podstaknut će povećanje nivoa usluga u ugostiteljstvu, te osigurati promociju medicinskog, sportsko-rekreacijskog, kulturnog, ekološkog, gastronomskog i vjerskog turizma.

Previous Pod Majevicom proizvode jahte i čamce za evropski jet-set!
Next Dva poslovna foruma u našu zemlju dovode veliki broj investitora

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo: Ulice Starog Grada prepune gostiju, omiljena destinacija za novogodišnje praznike

Prepune ulice starogradske jezge kojima svjedočimo posljednjih dana, dokaz su da je naš grad ponovo omiljena destinacija za novogodišnje praznike gostima iz zemlje, regiona, ali i svijeta. Prošetate li užom

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo – Starogradska jezgra prepuna posjetilaca

Prepune ulice najuže starogradske jezgre obećavaju odličnu turističku sezonu, a što bi značajno doprinijelo poboljšanju privrednog ambijenta u ovoj općini. Proljetni sunčani dani privukli su u Stari Grad ogroman broj

BH RAZGLEDNICA

Stari Grad spreman za predstojeće praznike i zimsku turističku sezonu (FOTO)

  Stari Grad spremno dočekuje turiste koji odluče ovdje provesti predstojeće praznike, a zimska turistička sezona u srcu grada najavljena je spektakularnim vatrometom. Praznična atmosfera na ulicama najstarije gradske općine