Grad Sarajevo: Zgrada u centru u bojama grba Armije RBiH

Grad Sarajevo: Zgrada u centru u bojama grba Armije RBiH

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, večeras je zgrada Vječna vatre, obasjana u bojama službene zastave Armije RBiH. Ova zgrada u Ulici Maršala Tita, ubuduće će biti i službeno sjedište Grada Sarajeva.

U čast svim pripadnicama i pripadnicima, posebno šehidima, poginulim borcima, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima priznanja ove međunarodno priznate vojne sile na fasadu zgrade projicirana je zastava Armije RBiH sa čuvenom porukom vrhovnog komandanta Armije RBiH rahmetli Alije Izetbegovića: „Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti nećemo“!

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je danas i službenu čestitku povodom ovog velikog datuma za historiju države, naroda i građana BiH.

-Armija Republike Bosne i Hercegovine osnovana je prije 28 godina kao vojna sila koja je stala na branik mira, istine, života, ljudskih prava, države i svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. Danas se sa ponosom sjećamo herojskog otpora agresiji i nezaboravnih vojnih pobjeda međunarodno priznate vojne sile. Armija RBiH nastala je iz naroda, iz naših mahala, ulica, iz naših sela i gradova – iz naših srca. I ostat će zauvijek najsnažniji pečat i najsjajniji orden u historiji milenijske države Bosne i Hercegovine. Šehidi i poginuli borci Armije RBiH najplemenitiji su i najbolji sinovi i kćeri koji su kročili ovom zemljom – poručio je Skaka.

Previous U Bužimu obilježen 15. april, Dan Armije Bosne i Hercegovine
Next Bosanski lijek protiv koronavirusa od četvrtka na tržištu!

You might also like

NAŠI DANI

Interni izvještaj Tužilaštva BiH koji je sačinio tužilac Predrag Tomić: “Gordana Tadić stopirala hapšenje generala Milomira Savčića”

Više nema dileme. Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić lično je u decembru 2019. godine zabranila hapšenje Milomira Savčića, ratnog komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Vojske RS-a koji je optužen za

NAŠI DANI

Izetbegović: Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u petak u Mostaru kako su događanja i reakcije oko njegove nedavne izjave o Kosovu očigledno pokušaj da se ušutka

NAŠI DANI

Protest ispred OHR-a: Mi smo svi građani Bosne i Hercegovine, kao takvi zaslužujemo državu jednakih prava

Na protestima koje je organizovala neformalna grupa građana ispred OHR-a nalazi se oko 300 građana, koji su u ovim momentima blokirali glavnu saobraćajnicu, javlja reporterka Hayata. Mi smo svi građani