Građevinari uklanjaju tragove genocida sa zgrade Magacina otkupa u Kravici

Građevinari uklanjaju tragove genocida sa zgrade Magacina otkupa u Kravici

Uklanjaju se tragovi genocida sa fasade zgrade Magacina otkupa u Kravici. 

Građevinari, koje je angažirao novi vlasnik ove zgrade, etapno stavljaju glazuru na njene vanjske zidove i tako prikrivaju tragove koje su na njima ostavili meci kojim je 13. jula 1995. godine ubijeno 1.300 zarobljenih Bošnjaka iz Srebrenice. 

Kravica je, kako je poznato, jedno od najvećih stratišta zarobljenih srebreničkih civila, a čije se mnogobrojne ubice još uvijek nalaze na slobodi. 

“Ubijanje u Kravici nije djelo samo onih osam zločinaca kojima se sudi u Beogradu. 

Zna se ko je zarobljavao, ko je zarobljenike prevozio do magacina, koje jedinice su u njih pucale i ubijale ih, ko su bili komandanti tih jedinica, koji srpski oficiri su rukovodili cijelom operacijom ubijanja itd.  

Svi oni imaju imena i prezimena i za sve što su radili postoje dokazi, samo nema reakcije Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. 

Pripadnici jedinice “Vukovi sa Drine” na društvenim mrežama se hvale kako su zarobljavali Srebreničane na području Sandića i Kravice, a Tužilaštvo šuti”, ogorčena je Nura Begović iz Udruženja “Žene Srebrenice”.Vanjski zidovi Magacina u Kravici se, kako smo se jučer uvjerili, užurbano “peru”, nakon čega će angažirani građevinari započeti preuređenje same unutrašnjosti zgrade čiji temelji su natopljeni potocima krvi ubijenih Bošnjaka. 

Sve se odvija pod budnim okom lokalne administracije u Bratuncu na čelu sa načelnikom Srđanom Rankićem, piše politicki.ba.

Previous Kladanj proslavio 884 rođendan i 30. godina od formiranja TO Kladanj
Next Nagrađivanjem Tromp indirektno se udruženja žrtava označavaju kao nedovoljno informisana ili zlonamjerna

You might also like

NAŠI DANI

Konaković i s Milanovićem o ‘legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda’

-Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu Predsjednika Republike ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Na sastanku se razgovaralo

NAŠI DANI

Novalić čestitao gradačačkim inžinjerima koji su konstruisali respirator

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je inžinjerima iz gradačačke autoindustrijske firme TMD Group koji su konstruisali prvi bosanskohercegovački respirator. – Čestitam inžinjerima iz TMD Grupe, iz koje

NAŠI DANI

Lazović: Primitivni Plenković razotkrio laž o ‘nosiocima evropskih vrijednosti’

Premijer Hrvatske danas je nedolaskom na sastanak u Predsjedništvo BIH izrazio duboko nepoštivanje prema državi Bosni i Hercegovini i njenim institucijama. Hrvatski premijer Andrej Plenković na sastanak nije došao, iako