Građevinari uklanjaju tragove genocida sa zgrade Magacina otkupa u Kravici

Građevinari uklanjaju tragove genocida sa zgrade Magacina otkupa u Kravici

Uklanjaju se tragovi genocida sa fasade zgrade Magacina otkupa u Kravici. 

Građevinari, koje je angažirao novi vlasnik ove zgrade, etapno stavljaju glazuru na njene vanjske zidove i tako prikrivaju tragove koje su na njima ostavili meci kojim je 13. jula 1995. godine ubijeno 1.300 zarobljenih Bošnjaka iz Srebrenice. 

Kravica je, kako je poznato, jedno od najvećih stratišta zarobljenih srebreničkih civila, a čije se mnogobrojne ubice još uvijek nalaze na slobodi. 

“Ubijanje u Kravici nije djelo samo onih osam zločinaca kojima se sudi u Beogradu. 

Zna se ko je zarobljavao, ko je zarobljenike prevozio do magacina, koje jedinice su u njih pucale i ubijale ih, ko su bili komandanti tih jedinica, koji srpski oficiri su rukovodili cijelom operacijom ubijanja itd.  

Svi oni imaju imena i prezimena i za sve što su radili postoje dokazi, samo nema reakcije Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. 

Pripadnici jedinice “Vukovi sa Drine” na društvenim mrežama se hvale kako su zarobljavali Srebreničane na području Sandića i Kravice, a Tužilaštvo šuti”, ogorčena je Nura Begović iz Udruženja “Žene Srebrenice”.Vanjski zidovi Magacina u Kravici se, kako smo se jučer uvjerili, užurbano “peru”, nakon čega će angažirani građevinari započeti preuređenje same unutrašnjosti zgrade čiji temelji su natopljeni potocima krvi ubijenih Bošnjaka. 

Sve se odvija pod budnim okom lokalne administracije u Bratuncu na čelu sa načelnikom Srđanom Rankićem, piše politicki.ba.

Previous Kladanj proslavio 884 rođendan i 30. godina od formiranja TO Kladanj
Next Nagrađivanjem Tromp indirektno se udruženja žrtava označavaju kao nedovoljno informisana ili zlonamjerna

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović se sastao sa austrijskom ministricom za evropske poslove Karoline Edtstadler

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović se tokom Kongresa Evropske narodne stranke (EPP) u Rotterdamu sastao sa austrijskom ministricom za evropske poslove i Ustav Karoline Edtstadler. Na sastanku je razgovarano

NAŠI DANI

PCR biznis: Testove od 0,44 dolara Institut RS za javno zdravstvo nabavljao za 30 do 80 maraka

Nabavna cijena PCR testa bila je 0,44 dolara a Institut RS za javno zdravstvo ih je nabavljao za 30 do 80 maraka. Distributeri tvrde da su tenderi bili namješteni. UNDP

NAŠI DANI

Agius: Vlasti entiteta Rs indoktriniraju djecu negiranjem genocida u Srebrenici

Vlasti Republike srpske indoktriniraju djecu negiranjem genocida koji se dogodio 1995. u Srebrenici kada je ubijeno osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka, što uništava napore za pomirenje, kazao je u intervjuu