Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“.

Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka iz BiH, sa gradskim čelnicima, razgovarao je o trenutnom stanju u ovom sportskom kolektivu i budućoj saradnji sa Gradom Sarajevo.

„Bosna Royal“ je klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, klub koji je učinio tako puno na promociji grada Sarajeva i države BiH. Bili su najbolji među najboljima za šta su 2009. godine dobili najviše gradsko priznanje – Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

“Vrhunski sportisti i klubovi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije. Posebno košarka koja je u Bosni i Hercegovini uvijek pravila historijske rezultate”, istakla je gradonačelnica Karić.

Smatra da pomoć u vidu povremenih ‘infuzija’ nisu rješenje.

“U Gradu Sarajevu ćete imati sagovornika i podršku i u skladu sa našim mogućnostima uvijek ćemo vam izaći u susret”, poručila je Karić.

Ali za trajno rješavanje finansiranja i statusa kluba, mišljenja je gradonačelnica, potrebno je objediniti politiku, ekonomiju i sport, kako bi riješili pitanje “Bosne” za sva vremena.

„Učinit ćemo sve da potvrdimo ono po čemu je Sarajevo poznato, grad sporta, pogotovo vrhunskog što treba da bude motivacija, ohrabrenje i uzor novim generacijama mladih ljudi”, kazala je gradonačelnica Karić.

Predsjednik Kluba Bradić iskazao je uvjerenje u nastavak saradnje, zahvalio na razumijevanju i gradonačelnici Karić poklonio dres.

Previous Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana
Next Robotički tim Bosne i Hercegovine vodeći na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi

You might also like

NAŠI DANI

Nijemci se inate Americi! Sa Rusima dovršili ‘Sjeverni tok 2’, uprkos prijetnji sankcijama

Konzorcijum Sjeverni tok 2, na čijem čelu je Rusija, saopćio je u ponedjeljak da je završio polaganje cijevi za gasovod u njemačkim vodama, okončavšti tako radove u dužini 2,6 kilometara,

SPORT

Liga nacija: Bosna i Hercegovina – Rumunija večeras na Bilinom polju u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, na stadionu Bilino polje u Zenici, igra svoj drugi susret u okviru nove sezone u takmičenju Liga nacija. Suparnik je selekcija Rumunije. U 1.

NAŠI DANI

Ide primirje: Padavine bi trebale postepeno jenjavati

Obilne padavine koje su ovih dana zahvatile Bosnu i Hercegovinu izazvale su brojne probleme u naseljima neposredno uz riječne tokove. Uslijed plavljenja određenih područja otežana je i putna komunikacija. Najveće