Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“.

Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka iz BiH, sa gradskim čelnicima, razgovarao je o trenutnom stanju u ovom sportskom kolektivu i budućoj saradnji sa Gradom Sarajevo.

„Bosna Royal“ je klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, klub koji je učinio tako puno na promociji grada Sarajeva i države BiH. Bili su najbolji među najboljima za šta su 2009. godine dobili najviše gradsko priznanje – Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

“Vrhunski sportisti i klubovi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije. Posebno košarka koja je u Bosni i Hercegovini uvijek pravila historijske rezultate”, istakla je gradonačelnica Karić.

Smatra da pomoć u vidu povremenih ‘infuzija’ nisu rješenje.

“U Gradu Sarajevu ćete imati sagovornika i podršku i u skladu sa našim mogućnostima uvijek ćemo vam izaći u susret”, poručila je Karić.

Ali za trajno rješavanje finansiranja i statusa kluba, mišljenja je gradonačelnica, potrebno je objediniti politiku, ekonomiju i sport, kako bi riješili pitanje “Bosne” za sva vremena.

„Učinit ćemo sve da potvrdimo ono po čemu je Sarajevo poznato, grad sporta, pogotovo vrhunskog što treba da bude motivacija, ohrabrenje i uzor novim generacijama mladih ljudi”, kazala je gradonačelnica Karić.

Predsjednik Kluba Bradić iskazao je uvjerenje u nastavak saradnje, zahvalio na razumijevanju i gradonačelnici Karić poklonio dres.

Previous Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana
Next Robotički tim Bosne i Hercegovine vodeći na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi

You might also like

NAŠI DANI

Vrhovni sud Holandije: Država Holandija djelimično odgovorna za smrt Srebreničana

Vrhovni sud Kraljevine Holandije je potvrdio raniju presudu o djelimičnoj odgovornosti države Holandije za smrt Bošnjaka koji su pokušali spas pronaći u bazi holandskog bataljona u Potočarima nakon pada srebreničke

NAŠI DANI

Počela nastava u 88 osnovnih i 33 srednje škole u Tuzlanskom kantonu

Počela je nastava u 88 osnovnih i 33 srednje škole u Tuzlanskom kantonu. Prvi dan nove školske godine svečano je obilježen u Tuzli gdje su protokolarnim posjetama delegacije Vlade TK

DUHOVNOST

JABLANICA: Svečano otvorena novoizgrađena pravoslavna crkva – Prva u historiji Jablanice

Pravoslavna crkva svečano je otvorena danas u Jablanici, uz prisustvo mnogobrojnih vjernika pravoslavne vjeroispovijesti, čelnika općine Jablanica, kao i sveštenstava iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Tom prilikom episkop zahumsko-hercegovački Grigorije