Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“.

Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka iz BiH, sa gradskim čelnicima, razgovarao je o trenutnom stanju u ovom sportskom kolektivu i budućoj saradnji sa Gradom Sarajevo.

„Bosna Royal“ je klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, klub koji je učinio tako puno na promociji grada Sarajeva i države BiH. Bili su najbolji među najboljima za šta su 2009. godine dobili najviše gradsko priznanje – Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

“Vrhunski sportisti i klubovi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije. Posebno košarka koja je u Bosni i Hercegovini uvijek pravila historijske rezultate”, istakla je gradonačelnica Karić.

Smatra da pomoć u vidu povremenih ‘infuzija’ nisu rješenje.

“U Gradu Sarajevu ćete imati sagovornika i podršku i u skladu sa našim mogućnostima uvijek ćemo vam izaći u susret”, poručila je Karić.

Ali za trajno rješavanje finansiranja i statusa kluba, mišljenja je gradonačelnica, potrebno je objediniti politiku, ekonomiju i sport, kako bi riješili pitanje “Bosne” za sva vremena.

„Učinit ćemo sve da potvrdimo ono po čemu je Sarajevo poznato, grad sporta, pogotovo vrhunskog što treba da bude motivacija, ohrabrenje i uzor novim generacijama mladih ljudi”, kazala je gradonačelnica Karić.

Predsjednik Kluba Bradić iskazao je uvjerenje u nastavak saradnje, zahvalio na razumijevanju i gradonačelnici Karić poklonio dres.

Previous Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana
Next Robotički tim Bosne i Hercegovine vodeći na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi

You might also like

SPORT

Beč u bosanskim bojama: Bosnu i Hercegovinu će večeras bodriti blizu 20.000 navijača

  Od ranih jutarnjih sati na ulicama Beča veliki je broj navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji su napravili odličnu atmosferu i u dobrom raspoloženju dočekuju večerašnju utakmicu s

NAŠI DANI

Oko 350 studenata danas je pohodilo bosanski kraljevski grad Bobovac

Oko 350 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine danas je pohodilo kraljevski grad Bobovac u sklopu Studentskih pohoda. Uz intoniranje himne Bosne i Hercegovine podignute su zastava Bosne i Hercegovine

NAŠI DANI

Mjesto u Bosni po kojem je dobio ime krater na Marsu: Misija NASA-e ulila nadu stanovnicima Jezera

Američka svemirska agencija NASA za mjesto za slijetanje misije “Mars rover 2020” odabrala je krater Jezero, koji je naziv dobio po maloj, izrazito nerazvijenoj opštini u Bosni i Hercegovini, a