Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“.

Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka iz BiH, sa gradskim čelnicima, razgovarao je o trenutnom stanju u ovom sportskom kolektivu i budućoj saradnji sa Gradom Sarajevo.

„Bosna Royal“ je klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, klub koji je učinio tako puno na promociji grada Sarajeva i države BiH. Bili su najbolji među najboljima za šta su 2009. godine dobili najviše gradsko priznanje – Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

“Vrhunski sportisti i klubovi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije. Posebno košarka koja je u Bosni i Hercegovini uvijek pravila historijske rezultate”, istakla je gradonačelnica Karić.

Smatra da pomoć u vidu povremenih ‘infuzija’ nisu rješenje.

“U Gradu Sarajevu ćete imati sagovornika i podršku i u skladu sa našim mogućnostima uvijek ćemo vam izaći u susret”, poručila je Karić.

Ali za trajno rješavanje finansiranja i statusa kluba, mišljenja je gradonačelnica, potrebno je objediniti politiku, ekonomiju i sport, kako bi riješili pitanje “Bosne” za sva vremena.

„Učinit ćemo sve da potvrdimo ono po čemu je Sarajevo poznato, grad sporta, pogotovo vrhunskog što treba da bude motivacija, ohrabrenje i uzor novim generacijama mladih ljudi”, kazala je gradonačelnica Karić.

Predsjednik Kluba Bradić iskazao je uvjerenje u nastavak saradnje, zahvalio na razumijevanju i gradonačelnici Karić poklonio dres.

Previous Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana
Next Robotički tim Bosne i Hercegovine vodeći na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi

You might also like

NAŠI DANI

‘Bilo bi dobro da se istraži ko sve u sarajevskoj raji ima iskaznice srpskih i hrvatskih obavještajnih službi’

Jedna od vodećih tema u javnosti jeste privođenje državljanina Bosne i Hercegovine Salke Sildžića. Ovaj bivši istaknuti sportista a sada federalni parlamentarac, priveden je od strane granične policije Srbije. U Zildžićevom

NAŠI DANI

Hiljade ljudi odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

Preživjeli Srebreničani bili su na čelu kolone Marša mira, koja je jutros krenula iz Nezuka, kod Sapne, kako bi odali počast hiljadama ubijenih u genocidu u Srebrenici u ljeto 1995.

NAŠI DANI

Znakovite poruke na vratima stana – ubica iz Tuzle za sve okrivio osobe preko kojih je otišao u Njemačku?

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se bacio sa zgrade, počinio je brutalan zločin kakav ne pamte ni