HDZ-ovac vodi općinu u BiH, porodilište u RH i radi u dva doma zdravlja

HDZ-ovac vodi općinu u BiH, porodilište u RH i radi u dva doma zdravlja

 

Ginekolog Živko Matuško voditelj je rodilišta u Metkoviću, radi u ginekološkoj ambulanti u Metkoviću, a istovremeno je u susjednoj Bosni i Hercegovini načelnik Općine Neum, radi u Domu zdravlja Neum i predsjednik je Općinskog odbora HDZ-a BiH – piše Index.hr.

Pokušali smo doznati kako uspijeva obavljati posao na četiri radna mjesta. Na stranicama DZ-a Metković piše da dr. Matuško odrađuje svakodnevne smjene u njihovoj ginekološkoj ordinaciji. Danas je u jutarnjoj smjeni pa smo ga nazvali, no na telefon nam se niko nije javio. Potom smo nazvali Općinu Neum, a javila nam se njihova zaposlenica i rekla da je Matuško upravo izašao.

Razgovor s Matuškom

Potom smo ga nazvali na mobitel, a razgovor je tekao ovako:

Index: Načelnik ste Općine Neum i istovremeno radite u Domu zdravlja Metković, piše da ste danas tamo u ginekološkoj ambulanti od 7 do 14.30 i da ste voditelj rodilišta u Metkoviću. Je li to točno?

Živko Matuško: Recite vi meni.

Index: Znam da ste načelnik Općine Neum jer stoji na stranici, istovremeno na stranici DZ-a u Metkoviću stoji da radite u ginekološkoj ordinaciji svaki dan u tjednu. I da ste voditelj njihovog rodilišta.

Živko Matuško: Radim koliko je potrebno da radim.

Index: Kako uspijevate raditi na nekoliko poslova istovremeno?

Živko Matuško: Ja vrijedan čovjek pa radim.

Index: Jeste li sad na poslu u Neumu ili u ambulanti u Metkoviću?

Živko Matuško: Provjerite vi gdje sam.

Index: Pa zvala sam ginekološku ordinaciju u Metkoviću i tamo se nitko ne javlja na telefon. Potom sam vas zvala u Općinu Neum i tamo mi je vaša tajnica rekla da ste upravo otišli.

Nakon te rečenice, Matuško je poklopio slušalicu.

Ravnatelj DZ-a Metković: Svaka čast dr. Matušku, ne znam kako sve stiže

Zvali smo ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca, koji nam se požalio na nedostatak kadra i potvrdio da je dr. Matuško njihov voditelj rodilišta te da radi u ginekološkoj ambulantu u Domu zdravlja Metković – svakodnevno.

“On nam je jedini ginekolog, sreća je da ga imamo, nedajbože da nam se prehladi. Imamo i jednog ginekologa kojeg smo povukli iz mirovine, a koji je u drugoj smjeni u pripravnosti rodilišta. Imali smo još jednog ginekologa kojeg smo povukli iz mirovine, no on je nedavno imao infarkt tako da je odlučio da ne može više raditi.

Nama je stalno otvoren natječaj za ginekologa i ne znam što napraviti dok netko ne dođe živjeti i raditi u Metković. Na stranu ova tragedija, no nama je najveći problem nedostatak liječnika. Možda budemo bolje sreće u budućnosti, rekao sam i u Ministarstvu zdravstva da nam hitno trebaju liječnici pa ćemo vidjeti. Što se tiče dr. Matuška, njemu svaka čast. Ne znam kako on sve stiže. Mi bi voljeli imati i više ginekologa i pedijatara, no jedno su želje, a drugo je realnost”, rekao je za Index Mihovil Štimac.

Svakodnevno u smjeni u DZ-u Metković

Na stranicama DZ-a Metković stoji da dr. Matuško odrađuje svakodnevne smjene u ordinaciji, ponedjeljkom, srijedom i petkom je od 13.00 – 20.30 sati, a utorkom i četvrtkom od 7.00 – 14.30. Radi i svaku prvu i treću subotu u mjesecu od 7.00 – 12.00 sati. Također je i voditelj rodilišta u Metkoviću u sklopu DZ-a Metković.

Na službenoj stranici Općine Neum stoji da je dr. Živko Matuško rođen 24. ožujka 1957. godine u Metkoviću.

“Gimnaziju je završio u Čapljini, a potom Medicinski fakultetu u Sarajevu. Pripravnički staž odradio je u Mostaru i zapošljava se u Domu zdravlja Neum. Aktivno sudjeluje u Domovinskom ratu kao zapovjednik saniteta HVO-a Neum, od prvog do posljednjeg dana. Specijalizaciju ginekologije i porodništva je završio 1998. godine – Klinika za ženske bolesti i porode Petrova 13, Zagreb. Kao specijalist radi u Domu zdravlja Neum, Općoj bolnici Dubrovnik, potom u rodilištu Metković. Oženjen, otac šestero djece”, stoji na stranici Općine Neum.

Prema brojnim napisima iz medija Bosne i Hercegovine vidljivo je kako Matuško aktivno sudjeluje i na sastancima HDZ-a BiH s obzirom na to da je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH – piše Index.

Previous Bosanske inovacije: U Tuzli napravljeno inovativno i luksuzno kućište za računar
Next Pazarić: Polaganje zakletve i potpisivanje ugovora XXI klase kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu OS BiH

You might also like

NAŠI DANI

Vlada FBiH: Skoro dvadeset miliona za Aerodrom Bihać

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikcija, donijela Odluku o usvajanju programa utroška sredstava kapitalnog transfera „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Unapređenje avio prometa Federacije BiH

NAŠI DANI

Bećirović predlaže usvajanje strategije nacionalne sigurnosti države Bosne i Hercegovine

Poslanik u državnom parlamentu naše zemlje dr. Denis Bećirović iznio je još jednu vrijednu inicijativu. -Moramo preduzeti konkretne korake s ciljem osiguranja sigurnosti za sve građane i narode u našoj

NAŠI DANI

Demografska slika Balkana: Srbija, Hrvatska i Bosna bilježe negativan prirodni priraštaj

Zemlje u regiji Zapadnog Balkana već godinama se suočavaju s lošom demografskom slikom, a stručnjaci smatraju da tome najviše doprinosi sveukupni društveni ambijent, visoka nezaposlenost i odlazak velikog broja mladih