Helez: Oni koji danas rade protiv Bosne i Hercegovine trebaju nešto da nauče iz prošlosti

Helez: Oni koji danas rade protiv Bosne i Hercegovine trebaju nešto da nauče iz prošlosti

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH, Zukan Helez, posjetio je općinu Stari grad povodom obilježavanja Dana Zelenih beretki, 10. juna 2024. godine.

Ovom prilikom, predstavnici udruženja boraca „Bosnae – Zelene beretke“, ministru Helezu su uručili zahvalnicu za saradnju, pomoć i podršku koju pruža ovom udruženju.

Ministar Helez je iskoristio priliku da se zahvali najhrabrijim sinovima Bosne i Hercegovine, pripadnicima Zelenih beretki koji su stali na prvu liniju i goloruki branili svoj grad i svoju državu Bosnu i Hercegovinu te na taj način dali nemjerljiv doprinos u odbrani od agresije.

„Sloboda u kojoj mi danas uživamo nije besplatna, cijenu smo platili krvlju i životima šehida i poginulih boraca.“ naglasio je Helez.

Također, ministar se osvrnuo na nedavno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN, te tom prilikom rekao: „Prva rečenica Ustava BiH kaže da je Bosna i Hercegovina sa aspekta međunarodnog prava država nasljednica međunarodnopravnog subjektiviteta Republike Bosne i Hercegovine, zemlje sa hiljadugodišnjom tradicijom i historijom.

Nikada neće biti nikakve secesije, nikakvog razdruživanja. Oni koji misle da hoće, svoje zablude platit će dugoročnim siromaštvom i izolacijom. Mnogo jači igrači su polomili zube napadajući BiH. Oni koji danas rade protiv BiH trebaju nešto da nauče iz prošlosti. Pozivam ih da našu domovinu nastavimo razvijati kao demokratsku državu, članicu Europske unije i NATO saveza.“

„Bosna i Hercegovina je domovina svih nas, dovoljno velika za sve nas. Učinimo je državom u kojoj će svaki čovjek na svakome njenom pedlju imati jednaka prava te ugodno živjeti od svoga rada.“ istakao je ministar Helez.

Previous Još jedan humani čin pripadnika OS BiH: Asmir i Eldin pružili prvu pomoć povrijeđenom vozaču
Next Džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić se kvalifikovale na Olimpijske igre u Parizu

You might also like

NAŠI DANI

Veto SAD-a na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a za humanitarnu pauzu

Sjedinjene Američke Države su u srijedu stavile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u kojoj se predlaže humanitarna pauza za isporuku pomoći Gazi, a američka ambasadorica pri UN-u je

RIJEČ

Smije li Bosna i Hercegovina mijenjati Ustav bez da pita susjede?

Zar Bosna i Hercegovina ne smije mijenjati svoj Ustav bez da pita svoje susjede Srbiju i Hrvatsku, koje joj nisu baš prijateljski naklonjene? Naravno da smije, smatra Christian Schwarz Schilling

NAŠI DANI

Dodik se sastao s Putinom – treći put od početka rata u Ukrajini

Predsjednik entiteta Rs u Bosni Milorad Dodik sastao se u Moskvi sa ruskim predsjednik Vladimirom Putinom. Vladimir Putin je na početku sastanka, javlja ekipa RTRS-a iz Kremlja, Miloradu Dodiku rekao