Hifa Oil: Uposleni su naš najveći resurs, ostajemo jasno opredijeljeni njihovom zadržavanju!

Hifa Oil: Uposleni su naš najveći resurs, ostajemo jasno opredijeljeni njihovom zadržavanju!

Ovih dana mogu se čuti razne informacije kada su upitanju otkazi radnicima koji su neminovno uslijedili izazvani pandemijom. Veliki je broj onih koji strahuju za svoj posao. Svakodnevno kontaktiramo privrednike u želji da saznamo trenutnu ekonomsku situaciju. Iz tog razloga smo kontaktirali i vlasnika kompanije Hifa Oil.

‘’Hifa Oil izražava podršku građanima,  kompanijama i organizacijama, zapravo svima nama u Bosni i Hercegovini i šire, koji ulažemo napore  protiv pandemije virusa korona. U tom smislu spremni smo uključiti sve naše raspoložive kapacitete sa ciljem da kao zajednica uspijemo savladati ovu veliku pošast sa kojom se suočavamo.’’-kazali su za ZOS radio.

Iz kompanije su posebno  naglasili da Hifa Oil Grupacija stoji iza svih svojih uposlenika u svim firmama, kojih je trenutno oko 600. Svi oni, kako su istakli, mogu računati na njih, u ovim teškim trenucima kada su promet i poslovne aktivnosti znatno smanjeni, za više od 50% .

‘’Nema otpuštanja, naprotiv, jačamo naše unutarnje snage i nastupamo kao jedan. Tu smo za svakog našeg uposlenika  i za njegovu porodicu. Ovo je vrijeme u kojem je jedino važan ljudski odnos prema svim uposlenicima, ali sa imperativom da se sačuvaju životi i zdravlje ljudi.’’-jasno su podvukli svoj stav u izjavi za ZOS radio.

Posebnu brigu izrazili su za one koji su u potpunosti morali obustaviti svoju poslovnu aktivnosti, ističući važnost adekvatne reakcije vlasti upravo prema ovim subjektima.

‘’Također, izražavamo solidarnost sa svim onim malim, srednjim i velikim preduzećima koji su zbog odluka kriznih štabova morali zatvoriti svoje trgovine i radnje, ili su morali prestati sa poslovanjem i proizvodnjom. Nadamo se da će vlasti u tom smislu donijeti čim prije korisne i važne odluke koje bi omogućile da prije svega mali i srednji biznisi ponovno počnu sa radom. ‘’– istakli su za ZOS radio: ‘’Važno je da sada svi damo maksimalnu podršku domaćim proizvođačima. Kupujmo domaće se ispostavilo kao egzistencijalno bitan, i strateški imperativ opstanka naše privrede, države i svih naših građana. Svi su pogođeni krizom, ali svi zajedno jedni drugima možemo pomoći kupujući domaće brašno , domaće higijenske proizvode, domaće mlijeko, domaću mineralnu, sok, ulje, pšenicu, keks … Kada kupujemo domaće proizvode, kada trošimo našu struju i prevozimo terete našim Željeznicama, kada naši vozači u našim kamionima prevoze robe u vrlo teškim uslovima, mi smo tada sigurni. Jer dok god oni rade, i mi znamo da se imamo na koga osloniti. I ovo će proći. Uvjereni smo da ćemo nakon krize u kojoj smo se kao privreda i društvo našli, izaći puno jači. Dragi naši prijatelji, građani, potrošači, kupci, i uposlenici, perite ruke, držite odstojanje, poštujte mjere protiv pandemije i ostanite nam zdravo. ‘’

Ono što možemo zaključiti da se moramo boriti za javni izbor koji optimizira istinu i potrebe građana i podržava produktivne i slabe. Produktivne da pokrenu ekonomiju, a slabe radi socijalne pravde i kohezije društva.

Previous Bugojno: građani se nadaju kako novonastala situacija neće dugo potrajati
Next Ministar Džindić: Nema otpuštanja u sektorima energetike, rudarstva i industrije (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Sestra Anica i Đejlan su slika bolje Bosne i Hercegovine

Iz Visokog danas stiže pozitivna priča, i to visočkog Crvenog krsta u kojem je bila organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Časna sestra Anica je profesorica u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko,

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina u odnosu na zemlje okruženja prednjači u izvozu namještaja

Bosna i Hercegovina u odnosu na zemlje okruženja prednjači u izvozu namještaja jer ima resurse, tradiciju u toj grani privrede i potrebna znanja, ali je neophodno unaprijediti ambijent da bi

NAŠI DANI

Centar za selektivno odlaganje otpada otvoren u Tuzli: Mališani primjerom pokazali kako se pravilno odlaže otpad

Da se razgradi jedna limenka ili plastična boca potrebno je više od 500 godina. S druge strane, potrebno je samo 25 recikliranih plastičnih boca da bi se napravila jedna jakna